HomeHL-SportsEuro 2024: Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για την Ελλάδα

Euro 2024: Πικρός αποκλεισμός στα πέναλτι για την Ελλάδα

Ήττα με 4-2 στη ρουλέτα των πέναλτι από τη Γεωργία για την εθνική ομάδα και «αντίο» Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αγώνας

Πάρα πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και συγκεντρωμένες στο ανασταλτικό κομμάτι.

Υπήρχαν δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι. Η Ελλάδα, προσπαθούσε να βρει με μακρινές μπαλιές τον Ιωαννίδη, αλλά η άμυνα της Γεωργίας είχε κλείσει τον έμπειρο φορ.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, ήρθε στο τελείωμα του, στο 45ο λεπτό. Ο Ζιβζιβάτζε εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του απευθείας, ο Βλαχοδήμος εκτινάχθηκε και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, υπήρξε ένταση και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μαρτσίνιακ απέβαλε με κόκκινη κάρτα, τόσο τον Γιώργο Τζαβέλα (σ.σ. εκτός αποστολής), όσο και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γεωργίας, Γκιόργκι Λόρια.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή μπάλας (60%), είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κλασική ευκαιρία.

Η πρώτη σχετικά καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε στο 65ο λεπτό.

Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής προς τον Τσιμίκα, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία, αλλά ήταν αρκετά άστοχος και δεν απείλησε τον Μαμαρντασβίλι.

Στο 81′ η… γαλανόλευκη εκτέλεσε κόρνερ. Η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μαυροπάνου και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Γεωργίας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Οι δύο ομάδες, δεν έλυσαν τις διαφορές του στην κανονική διάρκεια, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο 100′ έγινε η πρώτη τελική στην εστία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη από μακριά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι έπεσε στην αριστερή του γωνία και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Εθνική στάθηκε άτυχη.

Μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος πήδηξε ψηλότερο απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Γεωργίας. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και σπατάλησε κι άλλη τελική. Αυτή την φορά με τον Ρότα, με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ.

Η Γεωργία ένα λεπτό αργότερα άγγιξε κι εκείνη το γκολ. Μετά από λάθος του Μαυροπάνου, ο Νταβιτασβίλι σούταρε με την μια και ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 110′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά.

Ο Τσιταϊσβίλι πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε στο δρόμο του, σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μικαουτάτζε σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας χωρίς να ανησυχήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Κοτσορασβίλι
1-0 Απόκρουση Μαμαρντασβίλι (Μπακασέτας)
2-0 Καϊτασβίλι
2-1 Μασούρας
2-1 Άστοχο πέναλτι Μικαουτάτζε
2-2 Μπουχαλάκης
3-2 Ντβάλι
3-2 Άστοχο πέναλτι Γιακουμάκης
4-2 Κβερβεσκίλι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Ζιβζιβάτζε, 51′ Κβιρκβέλια / 6′ Μπάλντοκ, 35′ Χατζηδιάκος, 45′ Μαυροπάνος, 90′ Kωνσταντέλιας, 90’+2′ Ρότα
ΔΟΚΑΡΙ: 102′ Μαυροπάνος

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86′ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβετσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75′ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (109′ Κβιλιτάια).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μπακασέτας, Μάνταλος (99′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση