HomePost ItΧ. Μαμουλάκης: Κοινοβουλευτική Αναφορά της επιστολής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ-ΤΑΚ)

Χ. Μαμουλάκης: Κοινοβουλευτική Αναφορά της επιστολής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ-ΤΑΚ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα εξοικονόμησης πράσινης ενέργειας από τη δημιουργία πλωτών φωτοβολταϊκών στην Κρήτη, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, τονίζεται η δυνατότητα εξοικονόμησης πράσινης ενέργειας και δημιουργίας φορέα για την αξιοποίηση πλωτών φωτοβολταϊκών στην Περιφέρεια Κρήτης και τους τοπικούς ΤΟΕΒ Κρήτης.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι πρέπει να γίνουν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις ώστε να καταστεί δυνατή η δυνατότητα αδειοδότητησης σε φορέα ειδικού σκοπού με στόχο την δημιουργία πλωτών φωτοβολταϊκών σε λιμνοδεξαμενές των ΤΟΕΒ, σε φράγματα της Περιφέρειας Κρήτης και του ΟΑΚ ΑΕ σύμφωνα με την νομοθεσία.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι ενεργειακές ανάγκες για τα MW/χωροθετούμενου πάρκου, θα προκύψουν από την ανάθεση σχετικών μελετών από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως και η σχετική Μελέτη σκοπιμότητας του εγχειρήματος.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση