HomeΕΛΛΑΔΑΕπίθεση Μαρινάκη-Γεωργιάδη σε Ανδρουλάκη για «εξυπηρέτηση συμφερόντων»

Επίθεση Μαρινάκη-Γεωργιάδη σε Ανδρουλάκη για «εξυπηρέτηση συμφερόντων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «πρόθυμο» τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για πρόταση μομφής. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι λειτούργησε ως «κίνητρο οικονομικών συμφερόντων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το δημοσίευμα στο ‘Βήμα της Κυριακής’ προσπαθεί με έναν παραπλανητικό τίτλο να χτίσει κατηγορίες περί μονταζιέρας. Το ανθρώπινο λάθος είναι κάτι το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αμφισβητήσει.

Και προφανώς όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη και μόνο τη δικαιοσύνη, αμερόληπτα και αντικειμενικά, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

H έρευνα της Δικαιοσύνης είναι εν εξελίξει», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ έσπευσε να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Π. Μαρινάκης χαρακτήρισε «πρόθυμο» τον Νίκο Ανδρουλάκη, που «καταθέτει πρόταση μομφής για ένα θέμα που έχει επιλυθεί. Είχε τόσες ευκαιρίες να το κάνει και δεν το έκανε. Θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει πρόταση για ένα μη δημοσίευμα, έναν χρόνο μετά. Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας.

Είναι ευκαιρία να απαντήσουμε με στοιχεία και απόλυτο σεβασμό γι’ αυτό το δυστύχημα. Όλο αυτό έγινε στις πλάτες ανθρώπων που ψάχνουν δικαίωση.

Αυτοί που έκαναν την πρόταση δυσπιστίας πήγαν να επενδύσουν στον ανθρώπινο πόνο. Συγκάλυψη δεν υπάρχει. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν ήσυχοι τη δουλειά τους. Δεν είναι αυτό το θέμα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αν ενώσει λοιπόν κανείς τα κομμάτια αυτού του παζλ, δεν είναι δύσκολο, βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συμβαίνει και τώρα και προφανώς αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όπως κάνουν άλλοι πολιτικοί χώροι.

Όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν είναι γενικά και αόριστα, ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι. Ταυτίζονται τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας, καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση και θα τα πούμε όλα στη Βουλή».

Αδ. Γεωργιάδης: Διαδοχικά ανθρώπινα λάθη, δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Μητσοτάκης
Με αφορμή την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για την τραγωδία στα Τέμπη, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υποστήριξε πως «το δυστύχημα των Τεμπών έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Μητσοτάκης… Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να αξιοποιήσει το εν λόγω δημοσίευμα για να βγει από την πολιτική του αφάνεια. Ο κ. Ανδρουλάκης και στα πανεπιστήμια όπως και εχτές, λειτούργησε ως κίνητρο οικονομικών συμφερόντων», είπε ο ίδιος και τόνισε πως «είναι απαράδεκτο να μας κατηγορούν, όταν η δίκη για το Μάτι έγινε μετά από 6 χρόνια».

«Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό “πατούν πάνω σε πτώματα” για να ρίξουν την κυβέρνηση». Όπως τόνισε, σε όλα αυτά θα απαντήσουν στη Βουλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση