HomeHL-EconomyΤράπεζες: To Πάσχα των Καθολικών φέρνει αλλαγές στις συναλλαγές

Τράπεζες: To Πάσχα των Καθολικών φέρνει αλλαγές στις συναλλαγές

Τι να προσέξετε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών φέρνει το Πάσχα των Καθολικών.

Θα επηρεαστούν άμεσα οι συναλλαγές, καθώς κάποιες ημέρες θεωρούνται συστημικά ως αργίες.

Μεταφορές και πληρωμές

Το Πάσχα των Καθολικών πέφτει φέτος στις 31 Μαρτίου και ως εκ τούτου η Παρασκευή 27η Μαρτίου και η Δευτέρα 1η Απριλίου θεωρούνται τρόπον τινά τραπεζικές αργίες.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα υπάρξουν αναγκαστικές τροποποιήσεις σε κάποιες κατηγορίες τραπεζικών συναλλαγών.

Λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Επιπλέον, οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας θα εκτελούνται κανονικά την Παρασκευή και την Δευτέρα, απλά η ημερομηνία αξίας θα είναι η Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Μισθοδοσία

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις μισθοδοσίες, αφού η πλειονότητα των εταιρειών εξοφλεί τους εργαζομένους της την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ενώ φέτος, η τελευταία εργάσιμη του μήνα πέφτει την Παρασκευή 29 Μαρτίου, εν τούτοις λόγω του Πάσχα των Καθολικών, τελευταία εργάσιμη θεωρείται η Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όσοι εργοδότες δώσουν εντολή πληρωμής της μισθοδοσίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου, αυτή θα εκτελεστεί με ημερομηνία Τρίτης 2 Απριλίου.

Κλειστό το Χρηματιστήριο

Επιπλέον, οι αργίες της Παρασκευής και της Δευτέρας για τους Καθολικούς, θα επηρεάσουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και την Δευτέρα 1η Απριλίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση