HomeHL-GreeceΣυνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Ο εκτελών χρέη δημάρχου, που αντικαθιστά τον εκλεγμένο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, συνελήφθη κατόπιν εντολής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων, ο εκτελών χρέη δημάρχου στη Χειμάρρα Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ.

Ο Γκέργκι Γκόρο υπηρέτησε για τρεις θητείες επικεφαλής του δήμου Χιμάρας και, μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση