HomeΚΟΣΜΟΣΜε τον Ερντογάν η πρώτη συνομιλία Πούτιν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Με τον Ερντογάν η πρώτη συνομιλία Πούτιν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά την αποτρόπαια πράξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες αναταράξεις στις ισορροπίες της γεωπολιτικής σκακιέρας φέρνει η αιματηρή επίθεση στο συναυλιακό κέντρο στη Μόσχα, με τους πάνω από 130 νεκρούς. Μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος και την αυτόματη αποσύνδεση της άμεσης εμπλοκής της Ουκρανίας στο αιματοκύλισμα, άνοιξε ένας νέος κύκλος θεωριών και δηλώσεων.

Την ώρα που το Κρεμλίνο δεν έχει αποκλείσει την ουκρανική ανάμιξη κάτι που το Κίεβο έχει αρνηθεί από την πρώτη στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε την πρώτη του επαφή μετά την επίθεση που προήλθε από ισλαμιστική τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά την αποτρόπαια πράξη και δήλωσε ότι η επίθεση κατέδειξε την ανάγκη για ειρηνικό τερματισμό των κρίσεων στην περιοχή το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αδιακρίτως της όποιας μορφής έχει αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) στην Άγκυρα.

«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση