HomeHL-WorldΜακελειό στη Μόσχα: Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάκριση συλληφθέντα

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάκριση συλληφθέντα

Όπως αναφέρει στο βίντεο, πέταξε από την Τουρκία στη Ρωσία στις αρχές του Μαρτίου και προσελήφθη μέσω του Telegram για να πραγματοποιήσει την επίθεση, με ανταμοιβή χρήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάκριση ενός εκ των συλληφθέντων για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα δημοσιεύτηκε στο Telegram από την αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT.

Τι αποκάλυψε ο φερόμενος δράστης στην κάμερα

Στις συγκλονιστικές εικόνες φαίνεται πως ο συλληφθέντας είναι δεμένος στο πάτωμα με Ρώσους αξιωματικούς να βρίσκονται γύρω του και να του πατάνε την πλάτη.

Στη συνέχεια, φαίνεται πως απαντάει σε ερωτήσεις που του κάνουν για το τρομοκρατικό χτύπημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 143 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δημοσιεύει το Ria Novosti.

Ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως είναι από το Τατζικιστάν και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δέντρο κατά την καταδίωξη του οχήματος που επέβαιναν οι δράστες και στη συνέχεια συνελήφθη.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, πέταξε από την Τουρκία στη Ρωσία στις αρχές του Μαρτίου και προσελήφθη μέσω του Telegram για να πραγματοποιήσει την επίθεση, με ανταμοιβή χρήματα που θα εισέπραττε.

Το γεγονός πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες έφυγε από την Τουρκία σχολιάζεται και στα τουρκικά ΜΜΕ, με την ημερομηνία να είναι 4 Μαρτίου, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Στο βίντεο ακολουθεί ο εξής διάλογος με έναν άνδρα των δυνάμεων ασφαλείας:

Είπες ότι έφτασες από την Τουρκία; Τι έκανες εκεί;

– Κάποια έγγραφα για διαμονή στη Ρωσία.

Τι κάνατε χθες στο Crocus;

– Πυροβολούσαμε.

Πυροβολούσατε τι;

-Πυροβολούσαμε ανθρώπους. Για τα λεφτά.

Πόσα χρήματα?

– Περίπου 5.000 ευρώ.

Ποιος πληρώνει για αυτό;

– Δεν υπήρξε πληρωμή. Έχω μόνο τα μισά από αυτά τα χρήματα στην τραπεζική μου κάρτα.

Πού είναι η κάρτα;

– Την έχασα στο δάσος προσπαθώντας να ξεφύγω.

Από πού είναι τα όπλα;

– Μας τα έδωσαν. Δεν ξέρω ποιος. Ήταν κρυμμένα, έλαβα συντεταγμένες από ανώνυμο από το Telegram.

Γιατί σε επέλεξαν για αυτή τη δουλειά;

– Έχω μπει στο κανάλι (στο Telegram) με μουσουλμάνο ιεροκήρυκα και ο βοηθός του μου έγραψε πριν από περίπου έναν μήνα.

Τι σου έδωσε;

– Χρήματα, για να σκοτώσω ανθρώπους σε μέρος που θα μου πουν.

Σημειώνεται πως το όχημα των δραστών, ένα Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Οι ύποπτοι είχαν «επαφές» στην Ουκρανία σύμφωνα με την FSB

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης είχαν «επαφές» στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB ότι 4 φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ η Ουκρανία έχει αρνηθεί ήδη από χθες οποιαδήποτε ανάμειξη.

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό.

Στο βίντεο το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία λόγω των σκληρών εικόνων διακρίνονται δεκάδες πτώματα να βρίσκονται στο έδαφος στην είσοδο του εμπορικού κέντρου όπου γινόταν η συναυλία.

Συνομιλία Πούτιν-Λουκασένκο

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Λουκασένκο επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αναλαμβάνει τα έξοδα των κηδειών – Αποζημίωση για συγγενείς θυμάτων και τραυματίες

Παράλληλα, οι Αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν πως αναλαμβάνουν τα έξοδα των κηδειών των θυμάτων ενώ θα δοθούν και αποζημιώσεις από 500 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια ρούβλια.

Οι συγγενείς όσων σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση θα λάβουν 3 εκατομμύρια ρούβλια ο καθένας, και ένα εκατομμύριο θα λάβει ο κάθε τραυματίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση