HomeHL-9Πυρκαγιές στην Κίσσαμο: Άνευ προληπτικών μέτρων καύση κλαδιών

Πυρκαγιές στην Κίσσαμο: Άνευ προληπτικών μέτρων καύση κλαδιών

Πρόστιμα και σύλληψη για εμπρησμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο περιστατικά πυρκαγιών κατέγραψε η Πυροσβεστική στην περιοχή της Κίσσαμου χθες Παρασκευή 22/3, με τις αιτίες να οδηγούνται σε πρόστιμα και ακόμα και σε σύλληψη για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από δύο άτομα που έκαιγαν κλαδιά χωρίς να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να εκτραπούν εκτός ελέγχου. Σε έναν από τους δύο, επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ ο άλλος συνελήφθη για εμπρησμό, καθώς κρίθηκε ότι οι φλόγες είχαν εκτραπεί από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς, ένας 48χρονος, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελική αρχή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις του άρθρου 28 του ποινικού κώδικα. Και οι δύο περιπτώσεις συνέβησαν στην Κίσσαμο, κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, ενώ το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε στα άτομα ανήλθε στα 500 ευρώ.

Η περιφερειακή αρχή έχει επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και καλεί τους πολίτες να τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας κατά την εκτέλεση εργασιών που περιλαμβάνουν τη χρήση φωτιάς, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά που απειλούν την ασφάλεια της κοινότητας.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση