HomeHL-WorldΟ Τραμπ, η Μις Υφήλιος, ένας ποπ τραγουδιστής και το κτήριο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Ο Τραμπ, η Μις Υφήλιος, ένας ποπ τραγουδιστής και το κτήριο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Με τα χρόνια, το Crocus City Hall έχει καλωσορίσει μια πληθώρα καλλιτεχνών, Ρώσων και μη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 145 τραυματίστηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία των τελευταίων ετών, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πυροδότησαν εκρηκτικά σε μεγάλη αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

Με τα χρόνια, το Crocus City Hall έχει καλωσορίσει μια πληθώρα καλλιτεχνών, Ρώσων και μη. Στα αξιοσημείωτα έργα περιλαμβάνονται ο Βρετανός κωμικός που έγινε πολιτικός, ο Έντι Ιζάρντ, ο οποίος κοσμούσε τη σκηνή με μια σόλο παράσταση στα αγγλικά το 2013. Οι Piknik, ένα διάσημο ροκ συγκρότημα με ρίζες από τη σοβιετική εποχή, επρόκειτο να εμφανιστεί τη μοιραία Παρασκευή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.

Οι Αγκαλάροφ και το σημείο μηδέν της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Το πνευματικό τέκνο του κατασκευαστή ακινήτων Αράς Αγκαλάροφ, το Crocus City Hall αποτελεί απόδειξη της επιρροής και της εξέχουσας θέσης του στη Ρωσία. Αν και γεννημένος στο Αζερμπαϊτζάν, ο Αγκαλάροφ έχει ρωσική υπηκοότητα και μπορεί να υπερηφανεύεται για εκτεταμένες διασυνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων δεσμών με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά το λαμπερό παρελθόν του, το Crocus City Hall βρίσκεται τώρα τυλιγμένο με καπνό, αποκαΐδια, αίμα και τρόμο, καθώς τουλάχιστον 60 ζωές χάθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), ρίχνοντας μια ζοφερή σκιά στην κάποτε λαμπερή του υπόσταση.

Είχε καταχωρηθεί ως έχον αξία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Forbes το 2021. Η εταιρεία της Crocus Group ειδικεύεται στο λιανικό εμπόριο πολυτελείας και τις εκδηλώσεις αναψυχής.

Ωστόσο, το Forbes Ρωσίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Αγκαλάροφ και ο επιχειρηματικός συνεργάτης και γιος του, Εμίν Αγκαλάροφ, είχαν λάβει προσωπικά δάνεια για να σώσουν την επιχείρηση.

Πατέρας και γιος ήρθαν στο σημείο της επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Εμίν Αγκαλάροφ είναι επίσης ποπ τραγουδιστής και έχει δώσει συναυλίες στον χώρο. Είναι πρώην σύζυγος μιας κόρης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Ο χώρος του Crocus City Hall άνοιξε το 2009 και ήταν αφιερωμένος στον Μουσλίμ Μαγκομάγεφ, έναν ποπ τραγουδιστή διάσημο στη σοβιετική εποχή, ο οποίος επίσης καταγόταν από το Αζερμπαϊτζάν.’

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μόσχα

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε εκεί τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος το 2013, λέγοντας στα ΜΜΕ ότι είχε προσκαλέσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο Τραμπ αμέσως μετά εμφανίστηκε σε ένα από τα ποπ βίντεο του Εμίν Αγκαλάροφ και η σύνδεσή του με την οικογένεια έγινε θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος λίγα χρόνια αργότερα, όταν κατέβηκε για πρόεδρος των ΗΠΑ εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Εμίν Αγκαλάροφ τον Ιούνιο του 2016 κανόνισε ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, να συναντήσουν μια Ρωσίδα δικηγόρο, τη Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, η οποία είχε προσφέρει καταστροφικές πληροφορίες εναντίον της Κλίντον.

Ο Αγκαλάροφ είπε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι η συνάντηση που βοήθησε να οργανωθεί μετά από αίτημα του πατέρα του ήταν «μη παραγωγική και άχρηστη».

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση