HomeHL-GreeceΕξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αναβολικά: Εν ενεργεία αθλητές ανάμεσα στους πελάτες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αναβολικά: Εν ενεργεία αθλητές ανάμεσα στους πελάτες

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πέντε συλλήψεις για διακίνηση παράνομων αναβολικών και φαρμάκων προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Europol. Οι έρευνες των Αρχών έγιναν σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018 και είχε διαρκή δράση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στο πελατολόγιο του κυκλώματος υπάρχουν και γνωστοί στον χώρο του αθλητισμού. Μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, περιλαμβάνονται πέντε ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και σωματικής διάπλασης, τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Μάλιστα, σε δύο από τους αθλητές καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης κατά το παρελθόν είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν μέτρα προστασίας και για να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποτρέψουν τυχόν έλεγχο από τις Αρχές, είχαν τοποθετήσει στους χώρους όπου φυλάσσονταν τα παράνομα σκευάσματα κάμερες.

Για την διακίνηση χρησιμοποιούσαν  ως βιτρίνα ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης, ενώ είχαν εξασφαλίσει και την προμήθεια πλαστών συσκευασιών με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στα οποία τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.

Εκτός των αναβολικών, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.α.), καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών τους.

Για τη δε αποστολή των δεμάτων δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεις.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Άνω των 22.000 δισκίων – αμπουλών περιέχοντα αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.

Είκοσι ένα πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα έτοιμα προς αποστολή.

773,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

1 περίστροφο.

2 πιστόλια.

1 πιστόλι κρότου-λάμψης.

1 τυφέκιο flobert.

131 φυσίγγια 9 mm.

2 κάμερες

Το χρηματικό ποσό των 6.740ευρώ.

6 κινητά τηλέφωνα.

Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση