HomeΚΟΣΜΟΣΠρος την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, συνεργάζονται Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία

Προς την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, συνεργάζονται Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία

Η συμφωνία επετεύχθη μετά από συνάντηση του Πέδρο Σάντεεθ με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ισπανία συμφώνησε με την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας για την Ισπανία, ο Σάντσεθ τόνισε ότι αναμένει ότι η αναγνώριση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τετραετούς κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκίνησε πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία επετεύχθη μετά από συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα το πρωί.

«Συμφωνούμε ότι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή είναι μέσω της εφαρμογής μιας λύσης δύο κρατών, με τα κράτη Ισραήλ και Παλαιστίνη να ζουν δίπλα-δίπλα, με ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιρλανδία μετά τη συνάντηση.

Αραβικά κράτη και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σε μια συνάντηση στην Ισπανία τον Νοέμβριο ότι μια λύση δύο κρατών είναι η απάντηση στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

ertnews.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση