HomeHL-WorldΤουρκικά ΜΜΕ: Στην Τουρκία ο Πούτιν – Θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 23 Απριλίου

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Τουρκία ο Πούτιν – Θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 23 Απριλίου

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 23 Απριλίου μετά από πρόσκληση του προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας Μιλιέτ.

Η επίσκεψη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε λόγω των εκλογών στη Ρωσία, αναφέρει η Μιλιέτ, αν και το παρασκήνιο έκανε λόγο για «δυσαρέσκεια» Πούτιν από την πρόσφατα έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Άγκυρα.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «γίνονται προετοιμασίες για επαφές υψηλού επιπέδου. Οι επαφές αυτές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών».

Αν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, ο Πούτιν θα επισκεφτεί για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που ξεκίνησε το 2022 μία χώρα του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να θέσει την ειρήνη στην Ουκρανία στην ημερήσια διάταξη κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ενώ στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν επίσης ο διάδρομος των σιτηρών και οι ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση