HomeHL-LifestyleΑντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Δικαστική νίκη της ηθοποιού για το παραμυθένιο οινοποιείο Miraval στη Γαλλία

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Δικαστική νίκη της ηθοποιού για το παραμυθένιο οινοποιείο Miraval στη Γαλλία

Ο ηθοποιός κατηγορεί την πρώην σύζυγό του πως πούλησε το μερίδιό της σε Ρώσο ολιγάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην παρατεταμένη δικαστική διαμάχη που έχει ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια που έχουν υπάρξει στο Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ.

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά, η κόντρα αφορά το Chateau Miraval, τον αμπελώνα που βρίσκεται στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας, ο οποίος αγοράστηκε για 28 εκατ. δολάρια το 2008 καθώς σύμφωνα με τη Daily Mail, ο δικηγόρος της Τζολί δήλωσε ότι η ηθοποιός πέτυχε μια σειρά από δικαστικές νίκες για το γαλλικό κτήμα και οινοποιείο.

Η δικαστική διαμάχη αφορά στην πώληση του μεριδίου ιδιοκτησίας της Τζολί στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, το 2021. Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της βραβευμένης με Όσκαρ 48χρονης ηθοποιού και απέρριψε πέντε από τους επτά ισχυρισμούς που ο Πιτ προέβαλε εναντίον της στην αγωγή που κατέθεσε, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα.

«Η αγωγή του Μπραντ Πιτ δεν αφορούσε ποτέ μια επιχειρηματική διαφορά, αντίθετα τις προσπάθειές του να καλύψει σοβαρή κακοποίηση και είμαστε ικανοποιημένοι που ο δικαστής απέρριψε τόσο μεγάλο μέρος της καταγγελίας του» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης της Τζολί. Η Τζολί «δεν τρέφει κακία προς τον Πιτ», πρόσθεσε ο δικηγόρος της, συμπληρώνοντας ότι η ηθοποιός «ελπίζει ότι τώρα θα την απαλλάξει από την επιπόλαιη αγωγή του και θα σταματήσει τις ανελέητες επιθέσεις του».

Σημειώνεται ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ έχουν εμπλακεί σε σειρά νομικών διενέξεων, τα τελευταία έξι χρόνια, ανάμεσα σε αυτά και η επιμέλεια των έξι παιδιών τους. Η νομική νίκη της Τζολί έρχεται αφότου ο 60χρονος πρώην σύζυγός της είχε καταφέρει να πετύχει τρεις νομικές νίκες κατά της ηθοποιού και του δισεκατομμυριούχου Ρώσου Γιούρι Σέφλερ.

Στη διαμάχη για το Miraval, ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την Αντζελίνα Τζολί για παραβίαση συμβολαίου, αφού εκείνη πούλησε το μερίδιό της στο κτήμα στον Ρώσο ολιγάρχη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ή τη γνώση του ηθοποιού.

Το ζευγάρι αγόρασε μαζί το Château Miraval το 2008, με τον Πιτ να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε μια επιχείρηση αμπελώνων που παράγει βραβευμένο αφρώδες ροζέ κρασί. Το κτήμα διαθέτει επίσης ένα στούντιο ηχογράφησης που έχει φιλοξενήσει σημαντικά συγκροτήματα όπως τους AC/DC, τους The Cure και τον Travis Scott.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε εκεί σε τελετή το 2014 με παρόντα και τα έξι παιδιά τους.

Η Τζολί έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου αφού ο Πιτ προσπάθησε να πνίξει ένα από τα παιδιά κατά τη διάρκεια πτήσης όντας μεθυσμένος τον Σεπτέμβριο του 2016, ισχυριζόμενη επίσης ότι έχυσε αλκοόλ τόσο σε εκείνη όσο και στα παιδιά τους.

Παρόλο που το FBI και το Τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες διεξήγαγαν έρευνα, δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον του Πιτ.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αφαίρεσε προσωρινά από τον Shelfer το 10% των μετοχών της Miraval, καθιστώντας ουσιαστικά τον Πιτ βασικό μέτοχο.

Η δικαστής Λία Μάρτιν στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στον Πιτ να μηνύσει την Τζολί για παραβίαση της σύμβασης. Η Τζολί υποστήριξε ότι η αγωγή πρέπει να απορριφθεί ως «επιπόλαιη, κακόβουλη και μέρος ενός προβληματικού μοτίβου» από τον Πιτ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση