HomeHL-LifestyleBeyoncé: Η ολόγυμνη αλήθεια για την προέλευση του ονόματός της που κανείς δεν γνώριζε

Beyoncé: Η ολόγυμνη αλήθεια για την προέλευση του ονόματός της που κανείς δεν γνώριζε

Η Beyoncé μεταμορφώνεται σε σέξι καουμπόισσα για το εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες και αποτίει φόρο τιμής στο πατρικό όνομα της μητέρας της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της τριλογίας του “Renaissance” και η Beyoncé γράφει ήδη ιστορία.

Μετά τη μικρή γεύση που έδωσε στους θαυμαστές της από το νέο άλμπουμ, κυκλοφορώντας δύο νέα singles, το “Texas Hold Em” και το “16 Carriages” και αφού άφησε τους πάντες να πιστέψουν ότι ο τίτλος του νέου της άλμπουμ ήταν απλά “Renaissance Act II”, η Beyoncé επέστρεψε τα τελευταία 24ωρα στα social media και με δύο αναρτήσεις της έδειξε σε όλους τι να περιμένουν.

Πάνω σε ένα λευκό άλογο φορώντας μία στολή καουμπόισσας και κρατώντας μία αμερικανική σημαία, η Beyoncé φωνάζει “Yeehaw” και αποκαλύπτει πως ο νέος της δίσκος θα ονομάζεται “Act II: Cowboy Carter“.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, σηματοδοτεί, όπως γράφει η ίδια, την αντίστροφη μέτρηση των 10 ημερών μέχρι την κυκλοφορία του άλμπουμ, το οποίο προετοίμαζε επί πέντε χρόνια, ενώ τονίζει πως αισθάνεται τιμή που είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα καλλιτέχνης με το νούμερο ένα single στο Hot Country Songs chart.

beyonce_1710954647_3328051258082126634_247944034

“Το άλμπουμ αυτό γεννήθηκε από μια εμπειρία που είχα πριν από χρόνια, όπου δεν ένιωθα ευπρόσδεκτη… και ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν. Όμως, εξαιτίας αυτής της εμπειρίας, έκανα μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία της Country μουσικής και μελέτησα το πλούσιο μουσικό μας αρχείο. Είναι ωραίο να βλέπεις πώς η μουσική μπορεί να ενώσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα ενισχύει τις φωνές ορισμένων από τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής τους εκπαιδεύοντας τη μουσική μας ιστορία”, αναφέρει και συμπληρώνει:

“Οι επικρίσεις που αντιμετώπισα όταν μπήκα για πρώτη φορά σε αυτό το είδος (σ.σ. της Country) με ανάγκασαν να ξεπεράσω τους περιορισμούς που μου είχαν τεθεί. Το act ii είναι το αποτέλεσμα της πρόκλησης του εαυτού μου και του χρόνου που αφιέρωσα για να συνδυάσω διαφορετικά είδη μουσικής για να δημιουργήσω αυτό το έργο”.

Δεν έμεινε όμως σε αυτό.

Η Beyoncé μοιράστηκε ακόμα ένα artwork, αυτή τη φορά του εξωφύλλου του βινυλίου “Act II: Cowboy Carter” που είναι σε περιορισμένη έκδοση (διαθέσιμο μέσω του επίσημου ηλεκτρονικού της καταστήματος), στο οποίο η ίδια δεν φορά τίποτα άλλο παρά μόνο μία κορδέλα.

Αν παρατηρήσει κανείς καλύτερα όμως, θα δει πως το όνομά της είναι γραμμένο λίγο διαφορετικά και αντί για Beyoncé γράφει Beyincé.

Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, που πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν, αλλά με αυτό τον τρόπο η διάσημη pop star αποτίει φόρο τιμής στο πατρικό όνομα της μητέρας της.

Μιλώντας στο podcast “In My Head With Heather Thomson”, η μητέρα της Beyoncé, Tina Knowles-Lawson, εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει. “Είναι ενδιαφέρον, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το Beyoncé είναι το επώνυμό μου. Είναι το πατρικό μου όνομα. Το όνομά μου ήταν Celestine Beyoncé, το οποίο εκείνη την εποχή δεν ήταν κάτι το ωραίο. Στην πραγματικότητα το Beyoncé είναι ένα τυπογραφικό λάθος στο πιστοποιητικό γέννησης που συμπλήρωσαν κάποιοι ρατσιστές και αδιάφοροι υπάλληλοι“.

Η Knowles-Lawson είπε επίσης ότι η μητέρα της προσπάθησε να διορθώσει το πιστοποιητικό γέννησης, αλλά της είχαν πει ‘να χαίρεσαι που παίρνεις πιστοποιητικό γέννησης‘, γιατί κάποτε οι μαύροι δεν έπαιρναν πιστοποιητικά γέννησης“.

news247.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση