HomeHL-TOPΘάνατος 33χρονου από φωτοβολίδα: Σήμερα το… τελευταίο αντίο

Θάνατος 33χρονου από φωτοβολίδα: Σήμερα το… τελευταίο αντίο

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την προέλευση των φωτοβολίδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανείπωτος είναι ο πόνος των κατοίκων του Αγίου Νικολάου εξαιτίας του απίστευτου θανάτου του 33χρονου Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα σε κλίμα οδύνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του 33χρονου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στις 3 το μεσημέρι και η ταφή του θα γίνει στο Β’ Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.

Η σορός του θα βρίσκεται στο σπίτι του στις 12 το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την ασύλληπτη τραγωδία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα οι δύο φίλοι του που φέρονται να είχαν προμηθευτεί τις φωτοβολίδες. Και οι δύο ανέφεραν πως τις συγκεκριμένες φωτοβολίδες δεν της είχαν αγοράσει από κάποιο μαγαζί αλλά από έναν ιδιοκτήτη σκάφους οι οποίες είχαν λήξει.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξει για κατοχή και χρήση βεγγαλικών και τους παρέπεμψε σε δίκη για τις 13 Μαΐου.

Παράλληλα, διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί πλήρως η προέλευση και η διαδρομή των φωτοβολίδων.

Ως προς το πώς έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός του 33χρονου, το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για ένα λάθος, πιθανότατα, στην πυροδότηση της ναυτικής φωτοβολίδας, να στοίχισε τη ζωή του άτυχου νεαρού. Όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

Η δήλωση του δημάρχου Αγίου Νικολάου

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανώλη Κριτσωτάκη, ο οποίος έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή, εκφράζει σε γραπτό του μήνυμα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο, ενός νέου ανθρώπου που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, βυθίζοντας τους οικείους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία του Αγίου Νικολάου, σε πένθος.

Ο Μανώλης Κριτσωτάκης, ήταν αγαπητός στην τοπική κοινωνία, του οποίου ο θάνατος αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του αλλά και στους συνεργάτες του.

Φίλοι, οικείοι, συμπολίτες πενθούν μαζί με την οικογένεια του ζητώντας την ευαισθητοποίηση συνολικά της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην συμβεί ξανά, ανάλογο γεγονός. Ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του.

Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθιά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής όταν ο 33χρονος την ώρα που διασκέδαζε με δύο συνομήλικους σε κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου θέλησε να πετάξει μια ναυτική φωτοβολίδα. Άγνωστο πως η κροτίδα «έσκασε» πάνω του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν, άντρες της αστυνομίας και  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, τα οποία όμως ήταν τόσο σοβαρά με αποτέλεσμα ο 33χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή τα μεσάνυχτα.

Είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι τρεις νεαροί είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν και εκτόξευαν μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ο ένας φίλος του παρέδωσε δύο ακόμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση