HomeΚΡΗΤΗΘρήνος για τον 33χρονο που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα

Θρήνος για τον 33χρονο που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα

Νέα μαρτυρία φαρμακοποιού: «Είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου αλλά και όλης της Κρήτης εξαιτίας του θανάτου του 33 Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας είναι τα ακριβή αίτια για το περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 33χρονου. Οι αρχές αξιολογούν μια σειρά από μαρτυρίες ενώ οι δύο φίλοι του που ήταν μαζί του εκείνη την ώρα, παραμένουν σε κατάσταση σοκ από τα όσα έγιναν.

Το σενάριο που εξετάζουν είναι ένα λάθος, πιθανότατα, στην πυροδότηση της ναυτικής φωτοβολίδας, να στοίχισε τη ζωή του άτυχου νεαρού. Όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

 «Είχε τις αισθήσεις του»

«Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έντονο κρότο», λέει στο Mega ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου και αυτόπτης μάρτυρας, Μιχάλης Πλακογιαννάκης.

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται βοήθεια. Ήταν μια γιατρός εκεί, έδινε ήδη τις πρώτες βοήθειες. Είχε τις αισθήσεις του το παιδί όταν πήγα. Μέχρι που έφυγε από εμάς, είχε τις αισθήσεις του. Στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, μέσα στο νοσοκομείο προφανώς δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή».

Όπως λέει ο ίδιος: «Είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη. Εγώ δεν είδα τίποτα, την στιγμή που πήγα είχε σβήσει η φωτοβολίδα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει: «Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη)».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Κάποιες από αυτές που είχαν, ήταν ληγμένες. Δεν είναι αστείο αυτό. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση για οποιονδήποτε λόγο, τέτοιων φωτοβολίδων. Τις πουλάνε παντού, το ζήτημα είναι πως την χρησιμοποιείς».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής όταν ο 33χρονος την ώρα που διασκέδαζε με δύο συνομήλικους σε κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου θέλησε να πετάξει μια ναυτική φωτοβολίδα. Άγνωστο πως η κροτίδα «έσκασε» πάνω του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν, άντρες της αστυνομίας και  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, τα οποία όμως ήταν τόσο σοβαρά με αποτέλεσμα ο 33χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή τα μεσάνυχτα.

Είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι τρεις νεαροί είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν και εκτόξευαν μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ο ένας φίλος του παρέδωσε δύο ακόμα.

Αύριο το… τελευταίο αντίο

Σε κλίμα οδύνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, στις 3 το μεσημέρι, η κηδεία του 33χρονου Μανώλη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας και η ταφή του θα γίνει στο Β’ Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.

Η σορός του 33 θα βρίσκεται στο σπίτι του στις 12 το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από το newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση