HomeHL-TOPΔυστύχημα με φωτοβολίδα: Δεν εφημέρευε χειρουργός!

Δυστύχημα με φωτοβολίδα: Δεν εφημέρευε χειρουργός!

Βοήθησαν γυναικολόγοι και ειδικευόμενος χειρουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία θλιβερή διαπίστωση έγινε μετά το δυστύχημα του 33χρονου με φωτοβολίδα, αφού σύμφωνα με την ΕΡΤ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το μεγαλύτερο του νομού Λασιθίου, δεν εφημέρευε χειρουργός το βράδυ της Κυριακής 17/3. Όταν ο 33χρονος Μανώλης οδηγήθηκε στο χειρουργικό τραπέζι μετέβη, για να τον χειρουργήσει ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και δύο γυναικολόγοι, όπως επίσης και ένας ειδικευόμενος χειρουργός από το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Η μητέρα του άτυχου νέου που έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Η ίδια σε κατάσταση σοκ, λέει στο protothema.gr πως το τραύμα στο συκώτι του γιου της ήταν μοιραίο. «Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιγράφει η μητέρα του θύματος.

Απαρηγόρητοι οι γονείς του 33χρονου– Τι λέει ο πατέρας του θύματος

«Δεν ξέρουμε τίποτα. Ούτε αν ήταν φωτοβολίδα θαλάσσης, ούτε αν ήταν κροτίδα, ούτε τίποτα» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του 33χρονου. Ο πατέρας, απαρηγόρητος, μας αναφέρει: «είμαστε χάλια, πώς να είμαστε; Φάγαμε με το παιδί μας το μεσημέρι μαζί και μετά πήγε σπίτι του και δεν ξέραμε μετά τι θα έκανε».

Πως έγινε το δυστύχημα

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν χθες το βράδυ όταν ένας 33χρονος την ώρα που διασκέδαζε με δύο συνομήλικους του στο καρναβάλι του Αγίου Νικολάου θέλησε να πετάξει μια ναυτική φωτοβολίδα. Άγνωστο πως η φωτοβολίδα «έσκασε» πάνω του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, τα οποία όμως ήταν τόσο σοβαρά με αποτέλεσμα ο 33χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή τα μεσάνυχτα.

Τι έδειξε η πρώτη αυτοψία των αστυνομικών

Από την πρώτη στιγμή που έγινε το περιστατικό στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας που ξεκίνησαν έρευνες.

Από την αυτοψία οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ο ένας φίλος του παρέδωσε δύο ακόμα.

Την ίδια ώρα οι αρχές εξετάζουν το σενάριο του κακού χειρισμού της φωτοβολίδας αλλά και το γεγονός η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν ληγμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο 33χρονοι φίλοι του άτυχου νέου συνελήφθησαν για κατοχή και χρήση φωτοβολίδων.

Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο θα πουν την Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι στον 33χρονο Μανώλη Κριτσωτάκη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας και η ταφή του θα γίνει στο Β’ Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση