HomeΚΡΗΤΗΔήμος Αγίου Νικολάου: «Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Αγίου Νικολάου: «Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας»

Τι ανάφερε ο Μ. Μενεγάκης στη συνέλευση συνδέσμου ξενοδόχων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Ως Δήμος, εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο συνεργασίας ουσιαστικής – όχι στη βάση των ανταλλαγμάτων – αλλά στη βάση αναβάθμισης του τόπου, εις όφελος όλων. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας, κατά συνέπεια ο βηματισμός, η στρατηγική, οι θέσεις, πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για ένα ισχυρό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν».

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης κατά τη διάρκεια της εκλογικής συνέλευσης του Συνδέσμου ξενοδόχων Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε (15/3) στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Ο κ. Μενεγάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο Τουρισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Δήμου, τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να δημιουργήσει στο εξής ποικίλους προορισμούς μέσα στον κυρίως προορισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου – εμπειρίες και δράσεις για τους επισκέπτες – αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τον τόπο, αυξάνοντας παράλληλα την «προστιθέμενη αξία» των υπηρεσιών που προσφέρονται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγίου Νικολάου – Μανώλη Μενεγάκη

Συνέλευση Συνδέσμου Ξενοδόχων – Παρασκευή 15/3/2024 – αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου 17:00

Αποτελεί για μένα προσωπικά μεγάλη χαρά,  να βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρόσκληση που μου απευθύνατε. Χαιρετίζω την συνέλευση σας καθώς και την προσπάθεια που αναλαμβάνετε για την ανασύσταση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου, ενός θεσμικού οργάνου απαραίτητου για το Δήμο και τον τόπο μας γενικότερα. Εύχομαι, κάθε επιτυχία στο νέο συμβούλιο, που στο εξής θα κληθεί ν΄ αντιμετωπίσει με ενότητα, σύνθεση και συνεργασία,  τα ζητήματα  που σχετίζονται με τον τουριστικό και ιδιαίτερα τον ξενοδοχειακό τομέα, με «φωνή ισχυρή»,  με θεσμικό «βάρος» – τεκμηρίωση – στρατηγική και ν΄ απαντήσει σ΄ όλα  τα θέματα του κλάδου που χρονίζουν, προκειμένου ν΄ ανταποκριθείτε στις νέες απαιτήσεις και στις διεθνείς τάσεις.

Αισθάνομαι απόψε, ότι βρίσκομαι, σ΄ ένα  οικείο περιβάλλον καθώς η πατρική μου οικογένεια είχε ξενοδοχείο για πολλά χρόνια στο παρελθόν και η οικογένεια της συζύγου μου. Υπάρχει ενσυναίσθηση για τις ανάγκες και τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου.

Ως Δήμος εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο συνεργασίας, ουσιαστικής, όχι στην βάση ανταλλαγμάτων αλλά στην βάση αναβάθμισης του τόπου, εις όφελος όλων. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας, κατά συνέπεια,  ο βηματισμός, η στρατηγική, οι θέσεις, πρέπει να είναι απόλυτα συντονισμένες, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για ένα ισχυρό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.

Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε στα θέματα που σας απασχολούν. Ο Δήμος είναι ανοικτός στα λογικά αιτήματα και προβλήματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιθυμεί κάθε επικοινωνία με εσάς που προωθεί τον τόπο μας σε πνεύμα συνεργασίας.

Θεωρώ ότι είναι πρώτιστη ανάγκη να είμαστε ενωμένοι στο θέμα που έχει ανακύψει για τα αιολικά. Θέλουμε τον συντονισμό όλων για το κοινό συμφέρον του τόπου. Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αν δεν ήταν ο Δήμος συντονισμένος μαζί σας και μαζί με άλλους κλάδους για το θέμα των αιολικών πάρκων. Ο Δήμος είναι αιρετή διοίκηση και γι΄ αυτό το κράτος είναι αναγκασμένο εκ του νόμου να συνομιλεί μαζί του. Όπως, λοιπόν, συντονιζόμαστε με αφορμή το θέμα των αιολικών, ευελπιστούμε στην συνδρομή σας στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και των υποδομών του, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών μας.

Προσδοκούμε από το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου, αλλά και από το σύνολο των επιχειρηματιών του κλάδου, συνεργασία που θα εδράζεται στην παραγωγή ρεαλιστικών και τεκμηριωμένων θέσεων σε θέματα που από κοινού μας απασχολούν.

Γνωρίζετε ότι ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Αγίου Νικολάου, είναι ο Τουρισμός. Για το λόγο αυτό, ορίσαμε κατά τη νέα Δημοτική περίοδο, ξεχωριστό τομέα Τουρισμού συνυφασμένου με τον Πολιτισμό και την Τοπική Ανάπτυξη. Στόχος μας, αποτελεί στο εξής,  να δημιουργήσουμε ποικίλους ποιοτικούς προορισμούς μέσα στον κυρίως προορισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, εμπειρίες και δράσεις για τους επισκέπτες και γενικά να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας αυξάνοντας έτσι την «προστιθέμενη αξία» και των δικών σας υπηρεσιών.

Οι προορισμοί στην ενδοχώρα και τα περίχωρα του Δήμου Αγίου Νικολάου μπορούν να γίνουν ένα ποιοτικό κομμάτι των προτεινόμενων από τα ξενοδοχεία παράλληλων επιλογών για τους επισκέπτες. Επιλογών που θα ικανοποιούν μια διαφορετική στόχευση από αυτή του  μαζικού τουρισμού που ενδεχομένως προτιμά να κρατά τους επισκέπτες «κλεισμένους» μέσα στα καταλύματα.

Η υψηλή ποιότητα των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, της φιλότιμης και με επιχειρηματικό ρίσκο – προσπάθειας που έχετε καταβάλει διαχρονικά με πεδίο ανάπτυξης τον τόπο μας πρέπει να βρει αντιστοιχία και στις δημόσιες και δημοτικές υποδομές και τον δημόσιο χώρο συνολικά.

Σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική θητεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση