HomeHL-WorldΠροεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Ψήφισε διαδικτυακά ο Πούτιν

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: Ψήφισε διαδικτυακά ο Πούτιν

Υποσχέθηκε απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία. Χθες, πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, ψήφισε διαδικτυακά και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ανέρχεται περίπου στο 38% και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Μπέλγκοροντ που δέχεται επιθέσεις από την Ουκρανία αυτό το ποσοστό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» καταγγέλλει ότι είναι αντιμέτωπο με εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση υπό τη μορφή DDos (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών) κατά της διαδικτυακής του παρουσίας και ότι ανέστειλε μη απαραίτητες υπηρεσίες του για να την αντιμετωπίσει.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 61χρονο Ρώσο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσης για λογαριασμό της Ουκρανίας σε σιδηροδρομικό κόμβο του Υπερσιβηρικού στην περιοχή Σβερντλόφσκ, στα Ουράλια, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το TASS, η FSB δήλωσε ότι ο άνδρας είχε στρατολογηθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου στην ουκρανική πόλη Λβιβ και εστάλη στη Ρωσία. Η υπηρεσία δήλωσε ότι ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και συνεργάζεται με τις αρχές.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά στόχων εντός της Ρωσίας που έχουν σημασία για την οικονομία της χώρας, χρησιμοποιώντας ιδίως drones μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει σειρά διυλιστηρίων στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το Κίεβο έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει στο στόχαστρο τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, βασική δίοδο για τη μεταφορά ρωσικών εμπορευμάτων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση