HomeHL-9Καντάδες: Η κρητική κουλτούρα δεν χάνεται! – Φωτογραφίες

Καντάδες: Η κρητική κουλτούρα δεν χάνεται! – Φωτογραφίες

Το μουσικό σχολείο Ρεθύμνου συμβάλλει στη διατήρηση της παράδοσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας συγκινεί κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση είναι ζωντανή και δυναμική. Το βράδυ της Παρασκευής, οι εκδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου έφεραν τον πλούτο της κρητικής κουλτούρας στο προσκήνιο με τις παραδοσιακές κρητικές καντάδες.

Με λύρες, λαγούτα, μαντινάδες, μουσική, τραγούδια και χορό, η βραδιά ήταν γεμάτη από τον ζωντανό παλμό της κρητικής παράδοσης. Μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, μαζί με μουσικούς της πόλης, αναβίωσαν το έθιμο της Κρητικής Καντάδας, με ένα σεργιάνι που άφησε εποχή.

Η παρέα ξεκίνησε από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, διασχίζοντας τα στενά της παλιάς πόλης και φτάνοντας στην Μεγάλη Πόρτα στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Οι φωνές των κανταδόρων γεμισαν τον αέρα με την αυθεντική μελωδία της Κρήτης, ενώ οι ρυθμοί των οργάνων και ο χορός των παρευρισκομένων δημιούργησαν ένα μαγευτικό θέαμα.

Ήταν μια βραδιά που αντανακλούσε την ιστορία και την παράδοση του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, προσφέροντας σε κάθε επισκέπτη μια αξέχαστη εμπειρία. Οι Ρεθεμνιώτες και οι φίλοι της πόλης απολάμβαναν την ομορφιά και την πλούσια κουλτούρα της Κρήτης, αισθανόμενοι μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Οι εκδηλώσεις του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού συνεχίζονται και αύριο, καλώντας όλους τους φίλους της παράδοσης και της διασκέδασης να γίνουν μέρος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας. Ας ζήσουμε όλοι μαζί ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ και ας ανακαλύψουμε τον πλούτο της κρητικής παράδοσης!

dt15 dt20 dt13

dt11 dt7

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση