HomeHL-9Καιρός τριημέρου: Τοπικές βροχές στην Κρήτη

Καιρός τριημέρου: Τοπικές βροχές στην Κρήτη

Οι αλλαγές στην ένταση των βροχοπτώσεων προβλέπονται αναμενόμενες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη παρουσιάζει μια ποικιλία στις καιρικές συνθήκες, με αναμενόμενες αλλαγές στην ένταση των βροχοπτώσεων. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τις προβλέψεις:

Για σήμερα Σάββατο 16/3 στα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν προσωρινά. Σε αυτές τις περιόδους, είναι πιθανή η εκδήλωση τοπικών βροχών ή όμβρων, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, φτάνοντας τα 3 έως 4 μποφόρ. Ως προς τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας έναν ευχάριστο καιρό για δραστηριότητες στη φύση και εξερεύνηση του τοπίου.

Πρόγνωση για Κυριακή 17-03-2024:

Αυξημένες νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, με ασθενή τοπικά φαινόμενα που θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Ανέμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.

Πρόγνωση για Δευτέρα 18-03-2024:

Αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που ενδέχεται να πυκνώσουν στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα κεντρικά και νότια ορεινά.

Ανέμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Συνολικά, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι μεταβλητές τις επόμενες ημέρες, με ενδεχόμενη επιρροή στην καθημερινότητα των πολιτών. Προτείνεται η προσαρμογή των δραστηριοτήτων ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η προσοχή κατά την οδήγηση και τις μετακινήσεις.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση