HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Συνελήφθη φιλοουκρανός που εκτόξευε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ρωσία: Συνελήφθη φιλοουκρανός που εκτόξευε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Χειροπέδες και σε μια γυναίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο τον οποίο κατηγορεί ότι εκτόξευσε drones κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μία γυναίκα η οποία φέρεται να προετοίμαζε «πράξεις δολιοφθοράς» εναντίον σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι και οι δύο εργάζονταν για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Ο πρώτος ύποπτος, που συνελήφθη στη Μόσχα και κατηγορείται «για υψίστη προδοσία», ένα έγκλημα που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, «συναρμολογούσε και εκτόξευε drones για να δημιουργήσει ψεύτικους στόχους σε πολύ κοντινή απόσταση από χώρους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας» και με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε η FSB στην ανακοίνωσή της.

Η σύλληψη αυτή έγινε την ώρα που αυξάνονται οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών υποδομών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «με δική του πρωτοβουλία ήρθε» σε επαφή με Ουκρανούς «παραστρατιωτικούς» και στη συνέχεια «του ανατέθηκε να αντιμετωπίσει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας».

Βίντεο της FSB, που μεταδόθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας ομολόγησε ότι εργάζεται για τη «Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας», μια μονάδα στην Ουκρανία που λέει ότι αποτελείται από Ρώσους μαχητές και ευθύνεται, κυρίως τις τελευταίες ημέρες που πλησίαζαν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές, για ένοπλες διεισδύσεις σε ρωσικές μεθοριακές περιοχές.

Παράλληλα μία γυναίκα που κατηγορείται ότι ετοίμαζε ενέργειες «δολιοφθοράς» εναντίον σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων συνελήφθη στην περιφέρεια Μπέλγκο

Αυτή φέρεται «να απέκτησε με παράνομο τρόπο εκρηκτικό μηχανισμό» και σκόπευε «να προκαλέσει έκρηξη σε σιδηροδρομικές γραμμές», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ γίνεται τακτικά στόχος ουκρανικών αεροπορικών επιθέσεων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση