HomeΚΡΗΤΗΔιπλή επιτυχία για το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και την Κρήτη

Διπλή επιτυχία για το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και την Κρήτη

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση, ο Γιώργος Καγιαμπάκης και η Ειρήνη Αντωνοπούλου αντιστοίχως, στον τελικό του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου και έτσι εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι 16-19 Μαΐου 2024.

Οι Γιώργος Καγιαμπάκης και η Ειρήνη Αντωνοπούλου, μαθητές της Β΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κατέλαβαν αντίστοιχα την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον τελικό του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διεξήχθη το Σάββατο, 2 Μαρτίου στην Πάτρα, αποδεικνύοντας ότι ο φετινός, 13ος κατά σειρά, διαγωνισμός ήταν κρητική υπόθεση.

Ο Γιώργος και η Ειρήνη όμως πέτυχαν και μια δεύτερη, σημαντικότερη, διάκριση. Καταλαμβάνοντας και πάλι την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον διαγωνισμό στην αγγλική γλώσσα, που διεξήχθη την Παρασκευή 1 Μαρτίου, προκρίθηκαν στην 32η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στο Ελσίνκι από 16-19 Μαΐου 2024. Την Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών, ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την φιλοσοφία διεθνώς, σε συνεργασία με την UNESCO. Στην 32η Ολυμπιάδα προκρίνονται ένας με δύο μαθητές από κάθε χώρα, ενώ συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου.

Η διεύθυνση του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τον μαθητή Γιώργο Καγιαμπάκη και τη μαθήτρια Ειρήνη Αντωνοπούλου, καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές για την προετοιμασία των μαθητών, φιλολόγους Νίκο Ψαρομήλιγκο και Μαρία Φιολιτάκη, για το μεγάλο αυτό επίτευγμα και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην δύσκολη αποστολή τους στην Διεθνή Ολυμπιάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση