HomeHL-9Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης-Συνελήφθη ο διακινητής

Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης-Συνελήφθη ο διακινητής

Προβληματισμός για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος τα καραβάνια με… μετανάστες που κάνουν στάση νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του crerapost σήμερα πρωινές ώρες, στέλεχος της ΕΛΑΣ εντόπισε στην παραλία «Τρυπητή» της Γαύδου 91 μετανάστες.

Οι 28 μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στον Καλαθά Χανίων.

Οι υπόλοιποι 63 αλλοδαποί παραμένουν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και πρόκειται να μεταφερθούν στα Χανιά με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Την ίδια ώρα κατά την προανάκριση συνελήφθη ένας 23χρονης ως ο διακινητής του.

Προβληματισμός στις αρχές

Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει το cretapost στα Χανιά υπάρχει έντονος προβληματισμός των αρχών και της αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι υπάρχει κορεσμός στα σημεία φιλοξενίας, αφού δεκάδες μετανάστες φιλοξενούνται και στις κατασκηνώσεις του Καλαθά. Ερυθρός Σταυρός, νοσηλευτές και υγειονομικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους φιλοξενίας, έχουν διαθέσει τροφή, χυμούς και νερά, καταγράφουν και παρέχουν ιατρική φροντίδα σε όσους χρειάζονται.

Την ίδια ώρα και η δήμαρχος Γαύδου με επιστολές της προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρη Καιρίδη, τονίζει ότι η «Γαύδος δεν αντέχει άλλο και  ζητά να εξεταστεί μία έκτακτη οικονομική επιχορήγηση καθώς ο προϋπολογισμός μας αδυνατεί να καλύψει χρηματικά την φιλοξενία των μεταναστών που καταφτάνουν διαρκώς στο νησί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση