HomeHL-WorldΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 300 εκατ. ευρώ

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 300 εκατ. ευρώ

Η χρηματοδότηση προέρχεται από «απροσδόκητες εξοικονομήσεις κόστους από συμβάσεις του Πενταγώνου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 300 εκατ. δολαρίων, η πρώτη τέτοια κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης εδώ και μήνες, καθώς πρόσθετα κονδύλια για το Κίεβο παραμένουν μπλοκαρισμένα από τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βρει τρόπους να στείλει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια δεδομένης της κατάστασης στο πεδίο της μάχης και της αντίστασης στη χρηματοδότηση από τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση προέρχεται από «απροσδόκητες εξοικονομήσεις κόστους από συμβάσεις του Πενταγώνου και θα χρησιμοποιηθεί για βλήματα πυροβολικού και πυρομαχικά για τα πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS)».

«Αυτά τα πυρομαχικά θα «κρατήσουν» τα όπλα της Ουκρανίας για μια περίοδο, αλλά μόνο για μια σύντομη περίοδο. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης» δήλωσε ο Σάλιβαν στους δημοσιογράφους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εξετάσει τις επιλογές για την κατάσχεση περίπου 285 δισ. δολαρίων από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει» από το 2022 και το κατά πόσο μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί ο οπλισμός του Κιέβου.

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση