HomeΚΡΗΤΗΕργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης για τους μαθητές του Οροπεδίου Λασιθίου

Εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης για τους μαθητές του Οροπεδίου Λασιθίου

Με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη: το αύριο ήρθε!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο, σχετικά με το πιο πολυσυζητημένο θέμα των ημερών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και οι γονείς τους, καθώς η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό. Το εργαστήριο έχει τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη: το αύριο ήρθε!», με εισηγητή τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιάννη Φαρσάρη και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα «Αντωνίου Βορεάδη» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Γενικό Λύκειο & Γυμνάσιο Τζερμιάδων, με την υποστήριξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι μαθητές και οι γονείς θα έχουν μια πρώτη γνωριμία με τον επερχόμενο κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Μηχανικής Μάθησης και της Ρομποτικής. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει τις ενότητες: Ιστορική αναδρομή, χρονολογίες ορόσημο, επεξήγηση βασικών ορισμών & εννοιών, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις με παραδείγματα.

Οι μαθητές θα συμμετέχουν διαδραστικά κάνοντας ζωντανή χρήση πολλών ενδεικτικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για να έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα ψηφιακά εργαλεία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αντιληφθούν οι μαθητές εμπράκτως τις απεριόριστες δημιουργικές ευκαιρίες που παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες του μέλλοντος, αλλά ταυτόχρονα να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους και τις αρνητικές επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για τη νέα επερχόμενη εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

techniti-noimosyni-lasithi

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση