HomeHL-WorldΡωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροπλάνο μετά την απογείωσή του

Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροπλάνο μετά την απογείωσή του

Επέβαιναν 15 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ρωσίας μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους Il-76 λίγο μετά την απογείωσή του στο οποίο κατά πληροφορίες επέβαιναν 15 άτομα.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα Χ φαίνεται το αεροπλάνο να έχει πάρει φωτιά με τον πιλότο να προσπαθεί να απομακρυνθεί από κατοικημένη περιοχή.


Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη των 15 επιβατών του αεροσκάφους, το οποίο φέρεται να εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στο αεροπλάνο επέβαιναν «οχτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες».

«Στις 12 Μαρτίου περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας ένα Il-76 μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή του Ιβάνοβο μετά την απογείωσή του για προγραμματισμένη πτήση. Στο αεροπλάνο επέβαιναν οχτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες. Σύμφωνα με την πρώτη αναφορά από το σημείο της συντριβής η αιτία της πτώσης ήταν φωτιά που έπιασε σε έναν από τους κινητήρες την ώρα της απογείωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ιβάνοβο, κοντά στη Μόσχα.

Η συντριβή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους IL-76, το οποίο η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, σε μια ρωσική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία. Η περιοχή Ιβάνοβο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση