HomeHL-GreeceΣυνταρακτική εξέλιξη για τα Τέμπη: Νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα εδραιώνει την τεχνική έκθεση

Συνταρακτική εξέλιξη για τα Τέμπη: Νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα εδραιώνει την τεχνική έκθεση

Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών στα Τέμπη έκανε νέες αναφορές - Η έρευνά του μαζί με καθηγητή στο Χιούστον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο το κουβάρι των αποκαλύψεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, για θέματα πυρκαγιάς, Βασίλη Κοκοτσάκη. Ο πραγματογνώμονας μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε σήμερα, πως μαζί με τον καθηγητή στο Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη, παρέλαβαν και νέο υλικό βίντεο από άλλη κάμερα που κατέγραψε το δυστύχημα τις εκρήξεις και την πυρκαγιά.

Συνδυαστικά πλέον μετά τις αποκαλύψεις της Παρασκευής με την ανάλυση του βίντεο της πρώτης κάμερας που είχαν στην διάθεση τους, εδραιώνεται, σύμφωνα με τον ίδιο πλήρως η τεχνική τους έκθεση για το τι συνέβη μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχίων, στην εμπορική και την έκρηξη σε βαγόνι κοντέινερ αυτής.

«Έχουμε τα αυθεντικά βίντεο, αυτό επιβεβαιώνει και δείχνει και περισσότερα πράγματα», ανέφερε σήμερα.

Ο κ. Κοκοτσάκης, αναφέρθηκε όμως και στην «κοπτοραπτική» αναλύσεων από διάφορους ειδικούς, μετά την κατάθεση στην ανάκριση της τεχνικής τους έκθεσης και την παρουσίαση στο ΚΡΗΤΗ-TV , την περασμένη Παρασκευή, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: «Τα όσα καταγράφουμε με στοιχεία στην τεχνική μας έκθεση , τα έχουμε καταθέσει από την Παρασκευή το πρωί, δια μέσω εκπροσώπων του Συλλόγου Οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, με την υπογραφή μας , προς υποβοήθηση περαιτέρω της ανάκρισης, για να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Σε αντίθεση με όσους «ειδικούς» ή «μη» , που σχολιάζουν επί αυτής της τεχνικής έκθεσης ό,τι νομίζουν ή και πολιτικολογώντας ορισμένοι κατά πως τους βολεύει. Η δική μας δουλειά, δεν είναι αυτή, με την υπογραφή μας, δίνουμε στοιχεία προς έρευνα, στις ανακριτικές αρχές, είναι πικρόχολο κάποιοι να παίζουν με τα στοιχεία αυτά, εκπτώσεις με τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας , εμείς δεν θα κάνουμε» .

Β.Κοκοτσάκης : Νέο υλικό βίντεο εδραιώνει την τεχνική μας έκθεση


Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ίδιος ο κ. Κοκοτσάκης σημείωσε εμφατικά, ότι παρά τα θηριώδη λάθη και ενέργειες που αλλοίωσαν πλήρως τον τόπο του δυστυχήματος, εντούτοις η συλλογή ευρημάτων, στοιχείων της δικογραφίας, η ανάλυση και η έρευνα επί του πεδίου, αλλά και ο εντοπισμός δεδομένων που δια των παραλείψεων δεν καταγράφηκαν, οδηγεί σε μια σύνθεση των στοιχείων που τελικά μας οδηγεί με ασφάλεια στην αιτία της έκρηξης και της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο για την εθνική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN προ ημερών. Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 57 ψυχές.

Το ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο προέρχεται από κάμερα που βρισκόταν δίπλα στις ράγες.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι συγγενείς των θυμάτων στο βίντεο διακρίνονται τρεις διαδοχικές εκρήξεις ενώ ακολουθεί δημιουργία νέφους.

Οι ειδικοί που μίλησαν στο OPEN και συνέταξαν νέα συμπληρωματική έκθεση αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργούνται νέα δεδομένα για το φορτίο που ενδεχομένως να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε τις εκρήξεις και τη φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν 30 από τους επιβάτες που βρίσκονταν στο τρένο.

Προειδοποίηση από τους τεχνικούς

Στο μεταξύ προειδοποιητική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ( Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. – Γ.Σ.Ε.Ε. – A.L.). «Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, τα πράγματα στον σιδηρόδρομο παραμένουν όχι μόνο στάσιμα αλλά ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της χώρας είναι δραματικά χειρότερα», υποστηρίζει.

Και συμπληρώνει: «η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, ότι λειτούργησε η Τηλεδιοίκηση του ΣΚΑ και απεσώβησε δυνητικά σοβαρό ατύχημα στις 23 Δεκεμβρίου του 2023, 3 μήνες μετά το συμβάν (γιατί άργησε τόσο η ανακοίνωση, μήπως γιατί την περίοδο εκείνη η Ελληνική Κοινωνία έβλεπε την «Εξεταστική» Επιτροπή των Τεμπών και την προσπάθεια της πλειοψηφίας να συγκαλύψει το έγκλημα και κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα δεχόταν ένα καίριο πλήγμα;) απέδειξε το ορθόν των θέσεων του Σωματείου μας, το οποίο με εξώδικα, απεργίες, επιστολές και διαμαρτυρίες διεκδικούσε το αυτονόητο. Να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφάλειας».

Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε στην Κομισιόν για δικαίωση με 1.300.000 υπογραφές Ελλήνων»

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών- «Ελπίζω να είναι παρούσα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μιλώντας στο newsbomb.gr είπε ότι θα μαζί της θα έχει και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων που υπέγραψαν για την άρση της ασυλίας μέσα απο διαδικτυακή πλατφόρμα.

newsbomb.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση