HomeHL-GreeceΕπίθεση αγνώστων κι επεισόδια στην πορεία κατά της ομοφοβίας

Επίθεση αγνώστων κι επεισόδια στην πορεία κατά της ομοφοβίας

Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου 50 κουκουλοφόροι κινήθηκαν απειλητικά κατά των συγκεντρωμένων και ακολούθησαν συμπλοκές – Φραστική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

Επίθεση από ομάδα δεκάδων μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ομοφοβία και στην τρανσφοβία ύστερα από το πογκρόμ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους κατά δύο queer άτομα.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον κύριο κορμό της συγκέντρωσης, όταν όμως έγιναν αντιληπτοί από τις ομάδες περιφρούρησης ακολούθησαν άγριο κυνηγητό και συμπλοκές σώμα με σώμα.


Κατά πληροφορίες οι κουκουλοφόροι ήταν περίπου πενήντα και οι διαθέσεις τους έδειχναν να είναι άγριες. Όταν, βέβαια, άρχισαν οι συμπλοκές με τους αλληλέγγυους οι περισσότεροι τράπηκαν σε φυγή αναζητώντας μάλιστα την προστασία της αστυνομίας που επόπτευε την τάξη στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Ήδη έχουν γίνει αναφορές για τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και ανήλικοι.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άλλων συλλογικοτήτων όπως επίσης και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Φραστική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, και όπως μετέδωσε το thestival, άτομα που φέρεται ν’ ανήκουν στον αντιεξουαστικό χώρο και συμμετείχαν στην πορεία αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που έφτανε στο στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Ένας εξ αυτών χτύπησε μάλιστα τον αστυνομικό που τον συνόδευε χρησιμοποιώντας το κράνος του και αρπάζοντάς του το πηλήκιο. Στον χώρο βρέθηκε άμεσα όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση