HomeHL-TOPΜπαράζ αφίξεων μεταναστών στη Γαύδο: Η τρίτη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Μπαράζ αφίξεων μεταναστών στη Γαύδο: Η τρίτη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Νέα πύλη εισόδου για την Ελλάδα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία νέα «καραβιά» τα ξημερώματα της Κυριακής 10/03 αφίχθηκε στην Γαύδο. Πρόκειται για 39 άτομα που έφτασαν στο Καραβέ και με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν αντιληπτά από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Γαύδου κυρία Στεφανάκη σε δηλώσεις της στο Cretapost, οι μετανάστες βρέθηκαν στην παραλία του νησιού τα ξημερώματα και με το μεσημεριανό πλοίο της γραμμής θα αναχωρήσουν για το λιμάνι της Παλαιόχωρας. Παρά τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν στο νησί προσφέρθηκαν νερό και σάντουιτς στους 39 μετανάστες.

Η Γαύδος, μια μικρή και ήσυχη νησιωτική κοινότητα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απρόσμενη πρόκληση της μαζικής άφιξης μεταναστών, που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για συντονισμένη δράση και υποστήριξη από το κράτος και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Η Γαύδος δεν είναι η πρώτη περιοχή που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Το τελευταίο όμως διάστημα, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στις εισροές μεταναστών στο νησί, καθιστώντας το μία νέα πύλη εισόδου στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση