HomeHL-9Καιρός στην Κρήτη: Είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη

Καιρός στην Κρήτη: Είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη

Ποιες οι προβλέψεις για την υπόλοιπη Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να έχει «ποικιλομορφία» τις επόμενες ημέρες, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να εστιάζονται στην Κρήτη και τις περιοχές του βόρειου Ιονίου και της Ηπείρου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα βόρεια της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις αναμένεται να είναι αραιές, ενώ τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ειδικά στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αναμένεται να φτάσουν έως και 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες έως και 7 ή 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά εντάσεως 8 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στα βόρεια της χώρας θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς, με τοπικές εκτάσεις στα δυτικά να φθάνουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόβλεψη ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη:

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπείρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και από τις απογευματινές ώρες 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις.

Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση