HomeHL-WorldΣυνάντηση κορυφής… λαϊκιστών: «Φανταστικέ ηγέτη Όρμπαν» -«Επιστρέψτε και φέρτε την ειρήνη Πρόεδρε Τραμπ»

Συνάντηση κορυφής… λαϊκιστών: «Φανταστικέ ηγέτη Όρμπαν» -«Επιστρέψτε και φέρτε την ειρήνη Πρόεδρε Τραμπ»

Πυρά από τον Μπάιντεν για το τετ-α-τετ Τραμπ-Όρμπαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέλι έσταζε το στομα του Ντόναλντ Τραμπ για τον «φανταστικό ηγέτη» Βίκτορ Όρμπαν κατά τη συνάντηση των δύο λαϊκιστών πολιτικών την Παρασκευή στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί και την κριτική που ασκείται στον Ούγγρο πρωθυπουργό επειδή υποστηρίζει την «ανελεύθερη δημοκρατία» και δραστικά μέτρα αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο Όρμπαν «είναι μια μη αμφιλεγόμενη προσωπικότητα επειδή λέει “έτσι θα γίνει και τέλος”, είπε αστειευόμενος ο Τραμπ σε μια κατάμεστη αίθουσα στο θέρετρό του στη Φλόριντα, σύμφωνα με βίντεο της εκδήλωσης, που ανήρτησε ο Όρμπαν στο λογαριασμό του Instagram. «Σωστά; Είναι το αφεντικό. Όχι – είναι σπουδαίος ηγέτης, φανταστικός ηγέτης», είπε.

Ο Τραμπ ξενάγησε τον Όρμπαν στην έπαυλή του και του παρέθεσε δείπνο παρουσία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια, ενώ ακολούθησε συνάντηση διάρκειας μιας ώρας μαζί με συμβούλους των δύο πολιτικών και στιγμές χαλάρωσης με μια μπάντα να παίζει τραγούδια του Ρόι Όρμπισον.

Σύμφωνα με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ οι δύο σύμμαχοι συζήτησαν «ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στην Ουγγαρία και της ΗΠΑ περιλαμβανομένης της τεράστιας σημασίας ισχυρών και ασφαλών συνόρων για την προστασία της κυριαρχίας των δύο χωρών».

Ο Όρμπαν στηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ για μια δεύτερη προεδρική θητεία

Λίγο νωρίτερα ο Όρμπαν ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Χρειαζόμαστε ηγέτες στον πλανήτη που να τυγχάνουν σεβασμού και να μπορούν να φέρουν την ειρήνη. Κι αυτός είναι ένας απ’ αυτούς! Επιστρέψτε και φέρτε μας την ειρήνη, κ. Πρόεδρε!», έγραψε ο Όρμπαν. «Η μεγαλύτερη μάχη στη διεθνή πολιτική σκηνή είναι μεταξύ των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης και εκείνων που πιστεύουν στην εθνική κυριαρχία. Με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι δεύτεροι έχουν πολλούς φίλους και στις ΗΠΑ», είπε.

Πυρά από τον Μπάιντεν για το τετ-α-τετ Τραμπ-Όρμπαν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που αναμένεται να μονομαχήσει ξανά με τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του για τη συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

«Ξέρετε με ποιον συναντάται σήμερα στο Μάρ-α-Λάγκο; Με τον Όρμπαν της Ουγγαρίας, που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί, αναζητά δικτατορία.

Εγώ βλέπω ένα μέλλον όπου θα υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, δεν θα την υποβαθμίζουμε», είπε στη διάρκεια προεκλογικής του επίσκεψης στην Πενσιλβάνια.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση