HomePost ItΕπιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Αστυνομικών στον προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου

Επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Αστυνομικών στον προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου

Ημέρα μνήμης των θανόντων εν υπηρεσία αστυνομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως ημέρα μνήμης των θανόντων εν υπηρεσία αστυνομικών, έχει καθιερωθεί το A’ ψυχοσάββατο κάθε έτους.

Το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00 στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων αστυνομικών του Νομού Ηρακλείου εν υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση – τρισάγιο με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ευγένιο και Αρχιμανδρίτη κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Νήφων ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεών μας, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.

dsc_1199

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, Εκπρόσωπος του  Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη Ελευθέριο, η Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ηρακλείου κ. ΒΑΤΣΙΝΑ Ελένη, εκπρόσωπος από το γραφείο του Ευρωβουλευτή Κεφαλογιάννη Εμμανουήλ και του Βουλευτή Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννη Κωνσταντίνου Χρονάκης Νικόλαος, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου κ. Παρασύρη Φραγκίσκο ο κ. Σχοιναράκης Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Συριγωνάκης Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου και Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. ΒΟΡΙΑΣ Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου κ. Χαιρέτης Εμμανουήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου και εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ. Αμαριαννιτάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Καλομοίρης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Γ’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου κ. Ουρανός Νικόλαος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Περιφέρειας Κρήτης κ. Σιαμέτης Νικόλαος,  η Γενική Γραμματέας της I.P.A. Ηρακλείου κα. Φλουρή Έφη, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σομαράκη Μαρία, ο Πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου κ. Ανδρεαδάκης Βασίλειος, ο Αντιπρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Φραγκιαδάκης Απόλλωνας, ο Πρόεδρος Σωματείου Ζαχαροπλαστών και Μαγείρων κ. Μωυσάκης Νεκτάριος, ο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΕΝΣ κ. Αντωνόπουλος Νικόλαος, συγγενείς των θυμάτων συναδέλφων μας καθώς και Αστυνομικοί και φίλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

dsc_1224

Από τις Ενώσεις μας στα πλαίσια αυτής της λιτής τελετής ανέδειξαν το διαχρονικό ζήτημα της απαξίωσης της πολιτείας απέναντι στο επάγγελμα του αστυνομικού με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας και την άρνησή τους να αναγνωρίσουν το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1984 θρηνεί περισσότερους από 145 πεσόντες ήρωες συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, μία λίστα που κάθε χρόνο δυστυχώς μεγαλώνει, εκατοντάδες χήρες και ορφανά τέκνα που η πολιτεία την επόμενη ημέρα της κηδείας τους ξεχνάει, χιλιάδες τραυματίες εν ώρα υπηρεσίας εκ των οποίων εκατοντάδες απέκτησαν μόνιμη αναπηρία οι οποίοι ζουν ξεχασμένοι με ένα επίδομα πείνας. Ως ένστολο σώμα αποτελούμε το μοναδικό δημόσιο οργανισμό ο οποίος θρηνεί τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων συναδέλφων – ηρώων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης.

Ο Έλληνας Αστυνομικός μάχεται καθημερινά με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάτω υπό αντίξοες συνθήκες με μοναδικό του στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Ας είναι συνεπής η πολιτεία απέναντί μας, και όχι απλώς να συμπάσχει αλλά να κάνει το χρέος της απέναντί μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση