HomePost ItΝέα Αριστερά: «Και ο προσωπικός γιατρός από την τσέπη των πολιτών»

Νέα Αριστερά: «Και ο προσωπικός γιατρός από την τσέπη των πολιτών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι γιατροί που ανήκουν στο Δίκτυο Υγειονομικών της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ανακοίνωσαν τα εξής:

Επί το έργον πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατεδαφίζει κάθε στοιχείο από τη δωρεάν και καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και επαίρεται πως συνεχίζει το έργο των αλήστου μνήμης προκατόχων του υπουργών Γεωργίου Σούρλα (1991), Αλέκου Παπαδόπουλου (2001), καθώς και του ιδίου όταν ως υπουργός Υγείας το 2014 έκλεισε Νοσοκομεία και απέλυσε 3000 γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

Με την υψηλή εποπτεία του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης βγάζει σε διατίμηση τα υλικά κατεδάφισης, είτε πρόκειται για τα απογευματινά χειρουργεία, είτε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Με πρόσχημα τη δήθεν αδυναμία αύξησης στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ  άραγε η Ρουμανία πώς τα κατάφερε;- εγκαθιστά επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο ανάλογο εκείνου των ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα η δικαιολογία που ανασύρει είναι ακόμη προκλητικότερη: δήθεν νομιμοποιεί την παραοικονομία και το επονείδιστο «φακελάκι»!

Στο τοπίο της ολοσχερούς κατάρρευσης του ΕΣΥ έρχεται να προστεθεί η υποχρέωση των ασθενών για δυσβάστακτες πληρωμές από την τσέπη τους, ενώ έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, προκειμένου να έχουν υπηρεσίες που αυτονόητα δικαιούνται δωρεάν από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ακόμη και ο πολυδιαφημισμένος προσωπικός γιατρός μετατρέπεται πλέον σε νέο μηχανισμό οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, αφού, ελλείψει συμβεβλημένων γιατρών, θα κατευθύνονται πλέον σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα αποζημιώνονται από τους ίδιους.

Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς αντιτίθεται σθεναρά στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο σκόπιμα η κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σε απαξίωση και κατάρρευση, ενώ υπήρξε ο πυλώνας που σήκωσε το βάρος της πανδημίας, τη στιγμή που τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια κερδοσκοπούσαν ασύστολα.

Η Νέα Αριστερά διεκδικεί αξιοπρεπείς μισθούς για τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ, αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθαρές σχέσεις ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας.

Καλούμε τους υγειονομικούς και την ελληνική κοινωνία να αντιταχθούν σθεναρά στα σχέδια της ΝΔ και να διεκδικήσουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν, καθολικό και ποιοτικό, αντάξιο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση