HomeHL-WorldΠόλεμος στο Ισραήλ: Πώς γλίτωσε ο… Λιονέλ Μέσι μια 90χρονη από τα χέρια της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς γλίτωσε ο… Λιονέλ Μέσι μια 90χρονη από τα χέρια της Χαμάς

Η Έστερ Κούνιο γεννήθηκε στην Αργεντινή, αλλά ζει στο Ισραήλ - Η απίσυετη ιστορία της... παρ' ολίγον αιχμαλωσίας της από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Έστερ Κούνιο, ετών 90, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, αλλά μετανάστευσε στο Ισραήλ μαζί με την οικογένειά της. Την 7η Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο κιμπούτς Νιρ Οζ στο Ισραήλ, η ηλικιωμένη ήταν εκεί, αλλά γλίτωσε την αιχμαλωσία.

Οκτώ μέλη της οικογένειάς της και γνωστοί της πιάστηκαν αιχάλωτοι από την Χαμάς αλλά εκείνη έμεινε ελεύθερη λόγω του Λιονέλ Μέσι. Η φωτογραφία της με έναν τρομοκράτη της Χαμάς και ένα AK-47 κυκλοφόρησε γρήγορα μετά την σφαγή στο κιμπούτς, αλλά κανείς δεν ήξερε την ιστορία της.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, είναι από την Αργεντινή και περιέγραψε στο ντοικιμαντέρ «Voces de 7 de octubre – Latino Stories of Survival» που δείχνει την σφαγή της Χαμάς από την πλευρά της Λατινικής Αμερικής, πώς ακριβώς γλίτωσε.

Η 90χρονη ανέφερε στο ντοκιμαντέρ: «Του είπα να μην μου μιλήσει, γιατί δεν καταλάβαινα τη γλώσσα του. Την αραβική γλώσσα, και μιλάω φτωχά εβραϊκά. Μιλάω αργεντίνικα, ισπανικά, οπότε με ρώτησε τι είναι η Αργεντινή. Τότε του απάντησα «Βλέπεις ποδόσφαιρο;». Είπε ότι του άρεσε και του είπα ότι είμαι από τη χώρα του Μέσι. Έκπληκτος μου είπε ότι αγαπά τον Μέσι.

Έβαλε το χέρι του στον ώμο μου, μου έδωσε το όπλο του, με έβαλε να κάνω το σήμα της ειρήνης και τράβηξαν τη φωτογραφία. Τώρα ελπίζω ότι αν ο Μέσι το δει αυτό και δει ότι σώθηκα εξαιτίας του, θα του ζητούσα να βοηθήσει τα εγγόνια μου που εξακολουθούν να είναι στα χέρια της Χαμάς. Είναι καλά παιδιά. Τα ονόματά τους είναι Ντέιβιντ και Άριελ».

protothema.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση