HomeHL-9Καθηγητής καταδικάστηκε για ψυχολογική και σωματική βία κατά μαθητών: Ποινή φυλάκισης με αναστολή

Καθηγητής καταδικάστηκε για ψυχολογική και σωματική βία κατά μαθητών: Ποινή φυλάκισης με αναστολή

Ήρθε στο φως η βίαιη συμπεριφορά του 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένοχο έκρινε την Παρασκευή 09/03 το βράδυ το δικαστήριο τον 62χρονο καθηγητή Γυμνασίου, ο οποίος κατηγορούνταν για ψυχολογική και σωματική βία κατά των μαθητών του. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο στα Χανιά, με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή 12 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, καθώς και υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος συμβουλευτικής στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων.

Ο 62χρονος καθηγητής, που υπηρετεί σε Γυμνάσιο στην περιοχή των Χανίων, κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση είχε κινηθεί από τους γονείς των μαθητών, και η εκδίκασή της έφερε στο φως τη σοβαρή συμπεριφορά του καθηγητή.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος καθηγητής έχει παλαιότερο ιστορικό σύμφωνα με πληροφορίες. Το δικαστήριο λάμβανε υπόψη και προηγούμενα επεισόδια στα οποία είχε εμπλακεί ο εν λόγω καθηγητής, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Το δικαστήριο, παράλληλα, αποκάλυψε πως η υπόθεση «δέθηκε» με τη μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου και μιας ψυχολόγου, οι οποίες είχαν παραδεχτεί πως είχαν δώσει συστάσεις για τον εν λόγω καθηγητή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση