HomeΚΡΗΤΗΑλ. Καλοκαιρινός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Να σπάσει το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής»

Αλ. Καλοκαιρινός για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Να σπάσει το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής»

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το γυναικείο κίνημα έχει σημαντικές κατακτήσεις στις τελευταίες δεκαετίες στο δυτικό κόσμο. Κάτι που δεν ισχύει για όλο τον κόσμο, όπου σε ορισμένες του περιοχές δεν υπάρχει καν γυναικείο κίνημα, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που υπήρξαν και αξιοποιήθηκαν στον δυτικό κόσμο, στον οποία ανήκουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά να κατακτηθούν, για τις γυναίκες, από τις γυναίκες και ανάμεσα σε αυτά, πέρα από ζητήματα που αφορούν στη βία που μπορεί να ασκείται και στην οποία να είναι ευάλωτες, κάτι που οπωσδήποτε μένει να κατακτηθεί, είναι να σπάσει το λεγόμενο φαινόμενο της γυάλινης οροφής, το glass ceiling effect. Ενώ οι γυναίκες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, έχουν τα ίδια ποσοστιαία χαρακτηριστικά του μορφωτικού επιπέδου, ωστόσο, υπο-εκπροσωπούνται στις θέσεις εργασίας υψηλής ευθύνης. Που βεβαίως είναι και οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική.

Υπάρχει λοιπόν ένα σημαντικό πεδίο κατακτήσεων που δείχνει ότι οι προκαταλήψεις απέναντι στις γυναίκες μπορεί να μετατίθενται αλλά δεν καταλύονται.».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση