HomeHL-GreeceΦάμελλος σε Μητσοτάκη: Ποδοπατάτε τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Ποδοπατάτε τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα

Για οικονομικά συμφέροντα λίγων κολλητών σας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή.

«Ενώ εμείς είμαστε εδώ στη Βουλή, νέοι και νέες διαμαρτύρονται κύριε πρωθυπουργέ κατά των δικών σας σχεδίων γιατί τους λέτε απλά και χυδαία ότι πρέπει να έχουν δυνατότητα να πληρώσουν στα ΑΕΙ», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απάντηση δεν δώσατε στην ομιλία σας κύριε πρωθυπουργέ, για ποιο λόγο ποδοπατάτε και τα όνειρα των νέων και το Σύνταγμα για οικονομικά συμφέροντα λίγων κολλητών σας», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος και χαρακτήρισε προκλητική τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάποιοι κάνουν καριέρα στις διαδηλώσεις.

«Μάς χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από την Μαλαματίνα, ναι κάνουμε καριέρα στις διαδηλώσεις και είμαστε υπερήφανοι γιατί η πρώτη μας κινητοποίηση ήταν για το Πολυτεχνείο. Εκείνη την ίδια περίοδο άλλη καριέρα έκανε ο εκ δεξιών καθήμενος του πρωθυπουργού κ. Βορίδης. Αυτή η κυβέρνηση είστε κ. Μητσοτάκη», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Ναι κάνουμε καριέρα κ. πρωθυπουργέ. Εσείς πού κάνατε καριέρα; Σε δημόσιο πανεπιστήμιο πήγατε; Και όσο για καριέρα στη ζωή, εμείς δεν διοριστήκαμε στην Εθνική Τράπεζα εξαιτίας του επιθέτου».

«Το Σύνταγμα του ’75 αποδεικνύει ότι η μεταπολιτευτική Ελλάδα ήταν πιο προοδευτική από σήμερα γιατί τότε προέβλεψε ότι η ανώτατη Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα και οι φοιτητές δεν είναι πελάτες», τόνισε ο κ Φάμελλος.

«Οφείλω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσω την επίθεση που έγινε στην Οδησσό κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού και θέλουμε ενημέρωση», είπε στη συνέχεια.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση