HomeHL1-WorldΜεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα (7/3) ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Όπως δήλωσε η Μόσχα θα είχε πετύχει το στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος και ότι ήταν προφανές «σε όλους» ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο χτύπημα κατά της αυτοκινητοπομπής.

Διπλωματικός σύμβουλος Ζελένσκι: Δεν αποκλείεται στόχος να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης

Το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε νωρίτερα τηλεγράφημα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ανώτερου διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, του Ιχόρ Ζόφκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι «ο στόχος μπορεί να ήταν είτε ο πρόεδρος Ζελένσκι είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα, περιέγραφε την επίθεση στο αμερικανικό δίκτυο, λέγοντας ότι η επίθεση έγινε σε μικρότερη από 500 μέτρα απόσταση από την αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονταν οι δύο ηγέτες, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν είτε ο Ζελένσκι είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση