HomeHL1-GreeceΕύσημα φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας»

Εύσημα φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας»

Συνεδριάζει το ΕΛΚ λίγες ώρες μετά το θρίλερ στην Οδησσό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του ΕΛΚ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Βουκουρέστι.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, ενώ στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας, Nicolae Ciucă.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Klaus Iohannis, στο Μέγαρο Cotroceni.

Το συνέδριο πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά το θρίλερ στην Οδησσό. Με όσα έγιναν, αλλά και με δεδομένη τη διεθνή καταδίκη για την επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΕΛΚ αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος των ομιλητών μεταξύ των προέδρων κομμάτων του ΕΛΚ, αμέσως μετά τον Πολωνό Ντόναλντ Τούσκ, κάτι που καταδεικνύει και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ΝΔ στα εσωτερικά της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τουσκ υπέγραψαν την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στην Κομισιόν, ενώ θα διαδραματίσουν και σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές διαβουλεύσεις για τα κορυφαία ευρωπαϊκά πόστα.

«Αν αναμενόταν μια φορά με ενδιαφέρον η ομιλία Μητσοτάκη, η οποία δεν θα ήταν διεκπεραιωτική, τώρα νομίζω όλοι περιμένουν ακόμα περισσότερο να τον ακούσουν», έλεγε χθες στο protothema.gr ανώτερη ευρωπαίκή πηγή, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης φτάνει στον συνεδριακό χώρο με νωπό το αποτύπωμα του πολέμου που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία δύο χρόνια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση