HomeHL-WorldΗΠΑ: Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

ΗΠΑ: Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Τον Ιούλιο η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχη για τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» κρίθηκε η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η υπεύθυνη για τα όπλα στο φιλμ, που έβαλε αληθινή σφαίρα στο όπλο με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε την διευθύντρια φωτογραφίας.

Οι ένορκοι δικαστηρίου στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους – ανθρωποκτονία εξ αμελείας – μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων χθες το απόγευμα, έπειτα από δύο εβδομάδες καταθέσεων σχετικά με τα κενά ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας το 2021, αλλά έκριναν αθώα την Γκουτιέρες Ριντ για μια δεύτερη κατηγορία, εκείνη της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων.

Τον Ιούλιο η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν

Ο ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας, Άλεκ Μπάλντουιν κρατούσε ένα Colt 45;ari στη διάρκεια της πρόβας όταν το περίστροφο εκπυροσοκρότησε σκοτώνοντας την Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ υποτίθεται ότι θα γέμιζε το ρεβόλβερ του Μπάλντουν με άσφαιρα φυσίγγια, αλλά μια σφαίρα ήταν αληθινή. Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση η 24χρονη οπλουργός, η οποία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών, ενώ οι δικηγόροι της θα ασκήσουν έφεση.

Ο Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης την ίδια κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αναμένεται να δικαστεί τον Ιούλιο.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση