HomeHL-GreeceΠάτρα: «Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρει», λένε γιατροί για τον 20χρονο φοιτητή με την μηνιγγίτιδα

Πάτρα: «Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρει», λένε γιατροί για τον 20χρονο φοιτητή με την μηνιγγίτιδα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο, νοσηλεύεται ο 20χρονος φοιτητής, το τρίτο νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας που προκάλεσε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Η κατάσταση του 20χρονου φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών εκτιμάται βαριά σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς που τον παρακολουθούν.

«Του χορηγήθηκε άμεσα θεραπευτική αγωγή, ο νεαρός χρειάστηκε να διασωληνωθεί γιατί είναι αιμοδυναμικά ασταθής , είναι βαριά η κατάστασή του αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρει» λένε στο protothema.gr οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο του φοιτητή, ο 20χρονος προτού να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάστσση κάλεσε τους γονείς του στο τηλέφωνο μέσω Viber για να τους ενημερώσει ότι δεν ήταν καλά και αμέσως οι γονείς κατάλαβαν την επικινδυνότητα της κατάστασής του.

«Ευελπιστούμε ότι το παιδί θα τα καταφέρει γιατί μαζί με τους γονείς , κινητοποιήθηκαν και οι φίλοι του γρήγορα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Είμαστε αισιόδοξοι μαζί με τους γιατρούς ότι θα βγει νικητής» λένε από το συγγενικό περιβάλλον του 20χρονου φοιτητή.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σήμερα στην Πάτρα για να κάνει ιχνηλάτιση των επαφών του 20χρονου , ώστε να χορηγήσουν εμβόλια αλλά και χημειοπροφύλαξη.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Οργανισμός σημειώνει χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, η ανίχνευση τριών κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου της ίδιας οροομάδας σε έναν Οργανσμό( Σχολείο, πανεπιστημιακό ίδρυμα κτλ) κατά τη διάρκεια περιόδου τριών μηνών συνιστά έξαρση κρουσμάτων και συστήνεται η επέκταση της χορήγησης χημειοπροφύλαξης σε ευρύτερο κύκλο από τις στενές επαφές και στοχευμένος εμβολιασμός στις στενές επαφές των κρουσμάτων.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση