HomeHL-9Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι 5 για τη μεγάλη ποσότητα χασίς

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι 5 για τη μεγάλη ποσότητα χασίς

Απολογούνται σήμερα η 48χρονη και ο 36χρονος που παρουσιάστηκε χθες στις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δρόμο για την φυλακή πήραν τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης των λιμενικών αρχών στη Μεσαρά έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι 5 άντρες ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών (τέσσερις από το Πακιστάν και ένας από την Αφγανιστάν) οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται.

Μετά το τέλος της μαραθώνιας απολογίας τους ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την προφυλάκισή τους.

Σήμερα η απολογία της 48χρονης-Παρουσιάστηκε ο σύντροφός της που αναζητούνταν

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα η 48χρονη από τη Βουλγαρία και ο 36χρονος σύντροφός της για τις ποσότητες χασίς που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο και θαμμένα στη ρίζα ενός δέντρου έξω από το σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος που αναζητούνταν παραδόθηκε χθες στις αρχές.

Το χρονικό της σύλληψης

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν την Κυριακή το πρωί όταν άνδρες του λιμενικού σώματος Ηρακλείου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που είχαν σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων προχώρησαν σε έρευνα σε δύο σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαιστού, μαζί με τον αστυνομικό σκύλο «Μασκ» όπου εντόπισαν συνολικά 2,761,6 γραμμάρια χασίς.

Πιο συγκεκριμένα οι αρχές κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι των 5 αντρών, βρήκαν και κατέσχεσαν στην αυλή14 συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Την ίδια ώρα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ.

Τα ναρκωτικά ήταν σε φρεάτιο και θαμμένα σε ρίζα δέντρου

Παράλληλα οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της 48χρονης η οποία μένει με έναν 36χρονο από το Πακιστάν ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

Εκεί  σε φρεάτιο ακριβώς έξω από το σπίτι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 08 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 212 γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Επιπλέον βρέθηκε μία μαύρη σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.279,6 γρ. επιμελώς κρυμμένη στη ρίζα δέντρου ακριβώς απέναντι το σπίτι. Την ίδια ώρα στο σπίτι εντοπίσθηκαν δύο σκεύη με υπολείμματα χασίς μη δυνάμενα να ζυγιστούν.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση