HomeHL-EconomyΕφιάλτης η ακρίβεια και την Σαρακοστή – Στα ύψη χταπόδια, καλαμάρια και γαρίδες

Εφιάλτης η ακρίβεια και την Σαρακοστή – Στα ύψη χταπόδια, καλαμάρια και γαρίδες

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της ακρίβειας με τις τιμές των τροφίμων κάθε μήνα στη χώρα μας να καταγράφουν νέα ρεκόρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της ακρίβειας με τις τιμές των τροφίμων κάθε μήνα στη χώρα μας να καταγράφουν νέα «μαύρα» ρεκόρ, ενώ το ελαιόλαδο εξακολουθεί να είναι ο… πρωταθλητής στις ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Χρύσας Φώσκολου η τιμή 1 λίτρο λαδιού γνωστής εταιρείας ανέβηκε 3,50 ευρώ μέσα σε μόλις 3 μήνες. Συγκεκριμένα, από 10,90 λεπτά με προσφορά 70 λεπτά, που πωλούταν τον Νοέμβριο η τιμή του εκτοξεύτηκε στα 14,30 τον Μάρτιο.

Το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των 4 μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή κατά της ακρίβειας.

Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε λύσει πρόβλημα της ακρίβειας»

«Δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη», παραδέχθηκε, προσθέτοντας πως πρόκειται για «ένα διαρθρωτικό σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει αποτέλεσμα με μειωμένες τιμές για τον καταναλωτή».

«Αλμυρό» το σαρακοστιανό τραπέζι – Πόσο κοστίζουν χταπόδια, καλαμάρια και γαρίδες

Εν τω μεταξύ, βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν οι καταναλωτές το χέρι στην τσέπη για το σαρακοστιανό τραπέζι, καθώς  εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσά καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των θαλασσινών.

Ενδεικτικά:

Τα χταπόδια το 2023 κόστιζαν 20€, αλλά σήμερα θα τα βρούμε στην αγορά στα 22€

Τα καλαμάρια κόστιζαν 18 €, άλλα φέτος πωλούνται στα 20-22 €

Σταθερές στα 15-16€ έμειναν οι τιμές στις σουπιές

Οι τιμές των γαρίδων ανέβηκαν στα 18€ από 16€

Η τιμή του χαλβά από την άλλη έμεινε σταθερή στα ίδια επίπεδα με το 2023

Σήμερα δημοσιεύτηκε και υπουργική απόφαση για το λεγόμενο «σαρακοστιανό καλάθι», το οποίο  θα περιέχει επιλεγμένα προϊόντα, όπως χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά, σε μειωμένες τιμές. Το καλάθι μπαίνει σε ισχύ 13 Μαρτίου με 5 Μαΐου.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση