HomeHL-WorldΚλιμάκωση στην Αρκτική: Μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ  

Κλιμάκωση στην Αρκτική: Μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ  

«Θα τους αντιμετωπίσουμε» απαντά η Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία πραγματοποιεί την μεγαλύτερη άσκησή της στην περιοχή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου – Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες από 13 χώρες θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις που θα διαρκέσουν σχεδόν δύο εβδομάδες

Σε πόλεμο δηλώσεων έχουν επιδοθεί Ρωσία και Δύση με αφορμή τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση που διεξάγει το ΝΑΤΟ, τη μεγαλύτερη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ επιταχύνουν την στρατιωτική τους δραστηριότητα στην Αρκτική, ισχυρίζεται η Ρωσία, καθώς η Συμμαχία ξεκίνησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη βόρεια Ευρώπη.

Αυτό μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Δεν ανέφερε άμεσα με ποιο τρόπο η Ρωσία θα απαντήσει στην υποτιθέμενη δραστηριότητα.

Η Ρωσία ανέλαβε πρωτοβουλίες να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά από την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης του -διευρυμένου πλέον- ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η Φινλανδία. Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες από 13 χώρες θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις που θα διαρκέσουν σχεδόν δύο εβδομάδες στις βόρειες περιοχές της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση