HomeHL-TOPΠαραίτηση γιατρού από την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ – Οι αντιδράσεις και οι διοίκηση

Παραίτηση γιατρού από την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ – Οι αντιδράσεις και οι διοίκηση

Μένει μόνο ένας γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μόνο παιδοψυχίατρος καλείται να αντιμετωπίσει όλο το βάρος της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ έπειτα από την απόφαση του δεύτερου γιατρού να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο παιδοψυχίατρος παραιτήθηκε μην αντέχοντας όλην την πίεση και την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας της υποστελέχωσής της.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καθώς ο πρόεδρός του, Δημήτρης Βρύσαλης, ανέφερε πως «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα» λέγοντας πως «με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας, τη ΔΥΠΕ και της διοίκησης ωθήθηκε σε παραίτηση ο ένας από τους δύο παιδοψυχιάτρους του ΠΑΓΝΗ». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «από τον Σεπτέμβριο του 2022 η Κλινική έχει μείνει με δύο μόνο γιατρούς που κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, έξι από τις οποίες δεν τις πληρώνονται».

Η αντίδραση της διοίκησης

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης,  λειτουργώντας «πυροσβεστικά» – όπως αναφέρει το ertnews.gr, κάλεσε τον παραιτηθέντα γιατρό και του ζήτησε να ανακαλέσει, δηλώνοντάς του την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην άμεση επαναπροκήρυξη δύο θέσεων επιμελητών στην κλινική. Ο γιατρός φέρεται να δέχθηκε να παραμείνει στη θέση του τον Μάρτιο και τον Απρίλιο “και βλέπουμε”.

Όπως ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε, πριν από μερικούς μήνες είχαν προκηρυχθεί δύο θέσεις επιμελητών Α’. Την μία εξ’ αυτών κατέλαβε ο ένας (επιμελητής Β’) από τους δύο ήδη υπηρετούντες παιδοψυχιάτρους στην κλινική και άρα, επί της ουσίας, η προκήρυξη ήταν άκαρπη. Δύο θέσεις θα προκηρυχθούν εκ νέου, αν και κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι η έκβαση αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική. Και αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των γιατρών της συγκεκριμένης – και όχι μόνο – ειδικότητας να στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ με τον παραιτηθέντα παιδοψυχίατρο, όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης στο ertnews, τού είπε χαρακτηριστικά: “βρείτε μου έναν παιδοψυχίατρο που να θέλει να έρθει και θα τον προσλάβω με οποιοδήποτε τρόπο”.

Σύμφωνα, πάντως, με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει δύο θέσεις ειδικευόμενων στην Παιδοψυχιατική Κλινική, που αναμένεται να καλυφθούν άμεσα και να στηρίξουν ουσιαστικά το ιατρικό έργο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση