HomeHL-9Κ. Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Κ. Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Τι θα περιλαμβάνει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

Επίσης ο Κ. Σκρέκας, δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους.

Ο κος Σκρέκας σημείωσε πως σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

Εν τω μεταξύ στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη δει οι καταναλωτές αλλά θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα να το βλέπουν μειώσεις σε κωδικούς προϊόντων. Περίπου 4.000 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, βρεφικό γάλα και οδοντόκρεμες καταγράφουν μειώσεις 15% έως 30% στις αρχικές τιμές.

Ειδικότερα μειώσεις σημειώθηκαν σε

πάνες: 18,1%

σαμπουάν & αφρόλουτρα: 17%

απορρυπαντικά ρούχων: 15,6%

βρεφικό γάλα: 15%

σαπούνια: 12,7%

Υπενθυμίζεται πως πλέον οι εκπτώσεις, δηλαδή το 1+1, το 2 +1 το μείον 50%, όλα αυτά θα υπολογίζονται επί των νέων μειωμένων τιμών.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το μήνα Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα διατηρήθηκε για ακόμη ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα, στο 5,8%.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση