HomeHL-GreeceΠροβλήματα από την κακοκαιρία expess σε Πιερία και Θεσσαλία – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Προβλήματα από την κακοκαιρία expess σε Πιερία και Θεσσαλία – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία, ισχυρή χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, κινούμενο ανατολικά έχει επηρεάσει απο χθες το απόγευμα τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στη δυτική Ελλάδα, όσο και σε Πιερία και Θεσσαλία, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ισχυρή βροχώπτωση έπληξε και την Αττική, με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν.

Τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές αναμένονται στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο καταιγίδων θα επηρεάζει τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και σποραδικές χαλαζοπτώσεις.

Από το πρωί και μέχρι το τέλος της ημέρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται πάνω από τη χώρα μας, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος στις περισσότερες περιοχές με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα νότια ηπειρωτικά και στις Κυκλάδες, ενώ από τις απογευματινές ώρες ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, είναι τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και δευτερευόντως τα νότια ηπειρωτικά (κυρίως Πελοπόννησος).

Σημαντικές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 04-03-2024/1300 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

α. Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

γ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.

Προβλήματα το βράδυ στην Πιερία – Εγκλωβιστηκαν οδηγοί

Προβλήματα προκάλεσε στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου η κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μια περιοχή από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.

Με δυσκολίες λόγω της βροχόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου.

Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι σάρωσαν την πόλη των Τρικάλων

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή καιταιγίδα σάρωσε την πόλη των Τρικάλων, ενώ, κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων

Την ίδια ώρα, προβλήματα προκάλεσε στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων και την εταιρία με μηχανήματά της ενώ στο σημείο έσπευσαν και περιπολικά του Α.Τ Μετεώρων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση