HomeHL-9Elounda Beach: Στο παρά πέντε η ανακοπή του πλειστηριασμού

Elounda Beach: Στο παρά πέντε η ανακοπή του πλειστηριασμού

Επισπεύδουσα εμφανίζεται η Eurobank ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000 αναγράφεται στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα δύο ξενοδοχεία του ομίλου Μαντωνανάκη. Ο λόγος γίνεται για το ιστορικό Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace. Σύμφωνα με την πλατφόρμα e-auction, o πλειστηριασμός φαίνεται πως είναι έτοιμος να διενεργηθεί στις 6 Μαρτίου παρόλα αυτά υπάρχει στα έγγραφα απόφαση ανακοπής του συγκεκριμένου πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο e-auction,  οι  ξενοδοχειακές μονάδες «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ» και «ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΑΙΗ», παρουσιάζουν λειτουργική ενότητα και αποτελούν ένα ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα και τίθενται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 300.000.000,00 ευρώ ως το διατακτικό της με αριθμό 987/2024 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Επισπεύδουσα εμφανίζεται η Eurobank ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών του από 22.03.2007 κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε η ΗΛΙΟΣ Α.Ε. της οικογένειας Μαντωνανάκη.

Το ποσό

Η εταιρεία  επιτάχθηκε στην καταβολή συνολικού ποσού πεντακοσίων δέκα τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (513.562.864,96), το οποίο αναλύεται σε οφειλόμενο κεφάλαιο ομολογιών ύψους 299.000.000 ευρώ και οφειλόμενους τόκους 214.562.864,96 ευρώ, νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, και αυτό νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή μου εξόφληση, πλέον  ποσού εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τη σύνταξη της επιταγής και ποσού διακοσίων (120) ευρώ για τα έξοδα επίδοσης της επιταγής.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ξενοδοχείο Elounda Beach Hotel & Villas είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5*, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 έως 1971 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε. Στην εντολή ανάθεσης διενέργειας εκτίμησης από την επί του πλειστηριασμού υπάλληλο αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΠΗΤΣ διαθέτει επιφάνεια κτισμάτων συνολικής έκτασης 15.982,32 τμ , κολυμβητικές δεξαμενές εκτάσεως 3.010,64 τμ και γήπεδα / αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 1.467 τμ.. Ωστόσο, στην έκθεση εκτίμησης εκφράζεται η επιφύλαξη του εκτιμητή για το κατά πόσο οι επιφάνειες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση του ξενοδοχείου σήμερα καθώς διαπιστώνονται διαφοροποιήσεις σε αεροφωτογραφίες καθώς έχουν παρέλθει 16 χρόνια από την μέτρηση. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 , 249 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 263 δωματίων.

Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Elounda Bay βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κρήτης και πέρα από τις υπηρεσίες διαμονής προσφέρει πλήθος επιπρόσθετων παροχών. Το Elounda Bay Palace, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, πρόκειται για ένα πολυτελές κατηγορίας 5 αστέρων, με χρόνο αρχικής κατασκευής μεταξύ 1968 με αρκετές ανακαινίσεις να έχουν πραγματοποιηθεί έκτοτε, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση εκτίμησης. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2020 ,266 δωμάτια ενώ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας εμφανίζεται δυναμικότητας 252 δωματίων.

Το Elounda Beach και ο Παπανδρέου

Ο σημερινός Πρωθυπουργός συνηθίζει να παίρνει τις σοβαρές  αποφάσεις του στο βουνό, αλλά ο Πρωθυπουργός της δεκαετίας του ‘80 έπαιρνε τις αποφάσεις του στις διάρκεια των διακοπών του και συγκεκριμένα στην Ελούντα κάτι που συνέχισε και κατά την επιστροφή του στην εξουσία το 1993.

Η Ελούντα και το Elounda Beach  είχε γίνει ο μόνιμος τόπος όπου ο Ανδρέας Παπαπανδρέου συνδύαζε το τερπνόν μετά του ωφελίμου .Ο Γιώργος Λιάνης στο βιβλίο του «Ο τελευταίος αρχηγός», όπως και στο δικό της βιβλίο η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, περιγράφουν πολιτικές διεργασίες ανάμεσα σε μακροβούτια και ψαροφαγία.

Πρώτη φορά το 1989

Η μοναδική διαρρύθμιση, η διακόσμηση των χώρων, οι exclusive παροχές και η μοναδική τοποθεσία του «Elounda Beach»  το κατέστησαν πόλο έλξης για εξέχοντα πρόσωπα από όλον τον κόσμο, ανάμεσα στους rich and famous επισκέπτες του πολυτελούς ξενοδοχείου ήταν πολλοί πρίγκιπες, διάσημοι καλλιτέχνες, γνωστοί επιχειρηματίες, ηγέτες κρατών και Ελληνες πολιτικοί, όπως και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ .Το 1989, ενώ πάνω από τη χώρα πλανιόταν η βαριά σκιά του σκανδάλου Κοσκωτά και είχε περάσει την οδυνηρή περιπέτεια με την υγεία του, ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε το ξενοδοχείο διαμονής του στην Ελούντα επιλέγοντας το «Elounda Beach» του Κώστα Μαντωνανάκη για να κάνει πολυτελείς διακοπές με τη Δήμητρα Λιανη

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα διαμονής του στο εμβληματικό ξενοδοχείο μαζί με πολλά μέλη του επιτελείου του, όπως ο Γιώργος Κατσιφάρας  και ο Αντώνης Λιβάνης , οι υπεύθυνοι τον υποδέχτηκαν υπό τους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού την εποχή εκείνη, το οποίο ερμήνευσε η τραγουδίστρια Μάρθα, η οποία του τραγουδούσε πριβέ στην Αθήνα. Η κίνηση των ξενοδόχων συγκίνησε τον τότε πρωθυπουργό και έκτοτε επαναλαμβανόταν κάθε χρονιά
ot.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση