HomeHL-9Κακουργηματικές διώξεις για τα σχεδόν 3 κιλά χασίς

Κακουργηματικές διώξεις για τα σχεδόν 3 κιλά χασίς

Πότε απολογούνται-Τι διώξεις φέρουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα τα έξι άτομα, που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης των λιμενικών αρχών στη Μεσαρά έχοντας στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα χασίς.

Πρόκειται για 5 άντρες ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών (τέσσερις από το Πακιστάν και ένας από την Αφγανιστάν) και μια 48χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο εισαγγελέας τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού, της παράνομης κατοχής πλαστών εγγράφων, της παράνομης εισόδου στη χώρα και της ψευδούς κατάθεσης.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίον ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθούν την Τετάρτη.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν άνδρες του λιμενικού σώματος Ηρακλείου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που είχαν σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων προχώρησαν σε έρευνα σε δύο σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαιστού, μαζί με τον αστυνομικό σκύλο «Μασκ» όπου εντόπισαν συνολικά 2,761,6 γραμμάρια χασίς.

Είχαν στην αυλή πάνω από ένα κιλό χασίς

Πιο συγκεκριμένα οι αρχές κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι των 5 αντρών, βρήκαν και κατέσχεσαν στην αυλή14 συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

iraklio_a-width-1600

Την ίδια ώρα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ.

Τα ναρκωτικά ήταν σε φρεάτιο και θαμμένα σε ρίζα δέντρου

Παράλληλα οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι της 48χρονης η οποία μένει με έναν 36χρονο από το Πακιστάν ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

Εκεί  σε φρεάτιο ακριβώς έξω από το σπίτι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 08 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 212 γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

iraklio_v-width-1600

Επιπλέον βρέθηκε μία μαύρη σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.279,6 γρ. επιμελώς κρυμμένη στη ρίζα δέντρου ακριβώς απέναντι το σπίτι. Την ίδια ώρα στο σπίτι εντοπίσθηκαν δύο σκεύη με υπολείμματα χασίς μη δυνάμενα να ζυγιστούν.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση